Οι διατροφικές επιλογές του θερινού σινεμά

17161F3862E34DA78A83159F46157575.jpg

  Το θερινό σινεμά αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού. Πολλές φορές ωστόσο οι επιλογές μας όσον αφορά τα σνακ που συνοδεύουν την έξοδό μας στο σινεμά δεν είναι και οι πιο υγιεινές.

Ιδιαιτέρως άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος, μπορεί να επιβαρυνθούν σημαντικά από τις θερμίδες, τα λιπαρά και το αλάτι που θα προσλάβουν.

Ας δούμε όμως τι επιλογές έχουμε και ποια θα πρέπει να προτιμήσουμε

Nachos
Τα nachos αποτελούν προϊόντα τηγανίσματος του καλαμποκάλευρου σε φυτικό λάδι και συνήθως έχουν αρκετό αλάτι, λιπαρά και θερμίδες. Αν μάλιστα είναι και «λουσμένα» με λιωμένο τυρί, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ακόμα πιο θερμιδογόνο. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι τα εν λόγω παρασκευάσματα περιέχουν και αρκετά trans λιπαρά, μια κατηγορία λιπαρών που έχουν συσχετιστεί σήμερα με σημαντικά προβλήματα υγεία, ιδιαιτέρως για τα παιδιά.

Πατατάκια

Μικρή συσκευασία πολλές θερμίδες. Ένα όχι μεγάλο σακουλάκι μπορεί να ξεπερνάει τις 500 θερμίδες. Ταυτόχρονα δίνει πολύ αλάτι και trans λιπαρά, τα οποία παράγονται κατά το τηγάνισμα σε λάδι. Κατά συνέπεια, δεν αποτελούν και την πιο ιδανική επιλογή και καλό θα είναι να ελέγχεται η κατανάλωσή τους.

Αναψυκτικά
Ένα αναψυκτικό μας δίνει θερμίδες κυρίως λόγω της ζάχαρης που περιέχει. Αυτό δεν ισχύει για τα αναψυκτικά τύπου light, τα οποία δεν μας δίνουν θερμίδες, καθώς αντί για ζάχαρη περιέχουν κάποιο γλυκαντικό.

Ποπ-κορν
Τα ποπ κορν είναι προτιμότερα από τα nachos. Αποτελούν μια πηγή φυτικών. Δεν τηγανίζονται αλλά ψήνονται συνήθως στον αέρα, γεγονός που μειώνει το περιεχόμενο και την απορρόφηση του λίπους με το οποίο μαγειρεύονται. Πάντως, επειδή στο σινεμά δεν είναι τόσο ιδανικά τα πράγματα και συνήθως το βούτυρο που φτιάχνονται τα ποπ κορν μυρίζει από αρκετά μακριά, προσέχετε τις υπερβολές.

Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε το θερινό σινεμά παρέα με ένα λίγο πιο «ανθυγιεινό σνακ», επιλέξτε ένα ποπ κορν, αλλά ως βραδινό γεύμα, καθώς οι θερμίδες του αντιστοιχούν πραγματικά σε ένα μικρό γεύμα.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.