Οι δέκα χειρότερες χώρες για φαγητό

91622D469A851AB1E4341F6CBD218516.jpg

  Στην Ολλανδία μπορεί κανείς να βρει το καλύτερο φαγητό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία κατατάσσει ακόμη στη χειρότερη θέση σε ό,τι αφορά την κατανάλωση φαγητού το Τσαντ στην Αφρική.

Όσο κι αν θα περιμέναμε να δούμε τη χώρα μας να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις καλύτερες χώρες για να φάει κανείς, σύμφωνα με την έρευνα της Oxfam, την οποία επικαλείται η Daily Mail, η Ελλάδα δε φάνηκε πουθενά στην πρώτη δεκάδα.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ποσότητα του προσφερόμενου φαγητού, την οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων σε ό,τι αφορά την αγορά φαγητού, αν το προσφερόμενο φαγητό είναι καλής ποιότητας και την ύπαρξη (και αν ναι την έκταση αυτών) ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ολλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση γιατί το φαγητό είναι σχετικά φτηνό, τα επίπεδα του διαβήτη στον πληθυσμό χαμηλά και επειδή παρέχει μεγάλη ποικιλία σε ό,τι αφορά τις διατροφικές επιλογές.

Την Ολλανδία ακολουθούν η Γαλλία και η Ελβετία, ενώ στις πρώτες 12 θέσεις μπορεί κανείς να βρει ακόμη την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Σουηδία, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, Ιταλία, το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία.

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι όλες αυτές οι χώρες τα πήγαν καλά σε όλες τις εξεταζόμενες κατηγορίες.

Η Ολλανδία έχει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, με σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους να έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 30, ενώ ο φυσιολογικός μέσος όρος κυμαίνεται από 18 έως 25.

Η Αυστραλία έχει το μεγαλύτερο δείκτη παχυσαρκίας, με το 27% του πληθυσμού της να είναι παχύσαρκοι.
Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται το Τσαντ, καθώς το φαγητό στη χώρα είναι χαμηλής διατροφικής αξίας, είναι ακριβό και δεν προετοιμάζεται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής.

Ένα στα τρία παιδιά στο Τσαντ είναι λιποβαρή. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται επίσης η Αιθιοπία, η Αγκόλα και άλλες αφρικάνικές χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να βρει το πιο οικονομικά προσιτό φαγητό στον κόσμο, ενώ η ποιότητα του φαγητού είναι εξαιρετικά καλή στην Ισλανδία, αλλά όχι στη Μαδαγασκάρη.

Το υψηλότερο ποσοστό διαβήτη κατέχει η Σαουδική Αραβία, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας είναι το Κουβέιτ, κάτι που δεν ισχύει για το Μπαγκλαντές, το Νεπάλ και την Αιθιοπία.

Το 67% του πληθυσμού του Μπουρουντί υποσιτίζεται ενώ το 35% των παιδιών είναι λιποβαρή. Η Υεμένη ήταν η επόμενη χειρότερη χώρα σε ό,τι αφορά τον υποσιτισμό, ακολουθούμενη από την Ινδία και τη Μαδαγασκάρη.

Η Ινδία έχει το υψηλότερο ποσοστό λιποβαρών παιδιών στον κόσμο, με το ποσοστό να φτάνει το 44%.

Στη μελέτη δε συμπεριελήφθησαν ωστόσο τα νησιά του Ειρηνικού, τα οποία κατέχουν τα χειρότερα ποσοστά στον κόσμο σε ό,τι αφορά την παχυσαρκία. Το νησί του Nauru έχει το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκου πληθυσμού στον κόσμο, που φτάνει στο 71%.

Οι δέκα καλύτερες χώρες για φαγητό:

1. Ολλανδία
2. Γαλλία
3. Ελβετία
4. Δανία
5. Σουηδία
6. Αυστρία
7. Βέλγιο
8. Ιρλανδία
9. Ιταλία
10. Πορτογαλία

Οι δέκα χειρότερες χώρες για φαγητό:
1. Τσαντ
2. Αγκόλα
3. Αιθιοπία
4. Μαδαγασκάρη
5. Υεμένη
6. Νιγηρία
7. Μπουρουντί
8. Μοζαμβίκη
9. Ζιμπάμπουε
10. Σιέρρα Λεόνε

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *