Οι βιταμίνες συμπλέγματος Β μειώνουν τον κίνδυνο για εγκεφαλικά

8613F7D1E60D4A1AB631F521C820A79F.jpg

  Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αποτελούν μια σειρά μκροθρεπτικών συστατικών, τα οποία σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος και όχι μόνο.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology, έρχεται να φωτίσει μια όχι τόσο γνωστή δράση τους στην υγεία. Κινέζοι ερευνητές ανέλυσαν τα συμπεράσματα από 14 μελέτες σε 53.913 άτομα, σχετικές με την επίδραση των βιταμινών συμπλέγματος Β στην υγεία μας.

Όλες οι μελέτες συνέκριναν τη χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης Β με εικονικό φάρμακο, ή πολύ χαμηλή δοσολογία της βιταμίνης. Όλοι οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για μια περίοδο 6 μηνών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι τα άτομα που λάμβαναν το συμπλήρωμα είχαν 7% μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή μια χαμηλή δόση της βιταμίνης Β.

Το γεγονός αυτό αποδόθηκε σε σημαντικό βαθμό στο φυλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, το οποίο έχει την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα ομοκυστείνης στον ανθρώπινο οργανισμό, η οποία μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό.

Ωστόσο, τα ευρήματα έδειξαν ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης Β δεν μειώνει και τη σοβαρότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων ή τον κίνδυνο θανάτου από αυτά.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *