Οι αυτοψίες που δεν έγιναν οδήγησαν σε εσφαλμένες θεραπείες τα νοσοκομεία της Ιταλίας

Το Affaritaliani.it δημοσιεύει αποκλειστικά την εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Πρόληψης Υγείας που στην πραγματικότητα οδήγησε σε εσφαλμένες διαγνώσεις και θεραπείες.

Το σημείο καμπής στον αγώνα κατά του Coronavirus εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα, όταν κάποιος γιατρός νοσοκομείου αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτοψία σε πτώματα των ασθενών που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Χάρη σε αυτές τις αυτοψίες, ήταν δυνατόν να ανακαλύψουμε ότι το πρώτο αποτέλεσμα του Covid 19 είναι το CID,δηλαδή  η διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη. Ο σχηματισμός κομματιών στο αίμα και η θρόμβωση. Μόνο αργότερα και σε περιπτώσεις ανθεκτικές στη θεραπεία κατά της θρόμβωσης  οι ασθενείς κατέληγαν στην διπλή διάμεση πνευμονία.
 Έτσι κατάλαβαν οι γιατροί ότι οι θεραπείες που  ακολούθησαν στα νοσοκομεία, με βάση τον μηχανικό αερισμό σε εντατική θεραπεία δεν ήταν οι ενδεδειγμένες. Μπορεί επομένως να συναχθεί  το συμπέρασμα – τα δεδομένα λείπουν και ίσως πάντα να λείπουν – ότι μέχρι την αποκαλυπτική ανακάλυψη που έγινε μετά την πραγματοποίηση ορισμένων αυτοψιών, οι επιπλοκές από το Covid προκλήθηκαν σε κάποιο βαθμό από εσφαλμένη διάγνωση και κατά συνέπεια ανεπαρκή θεραπεία.
 Θα ήταν επομένως αρκετό να γίνει αμέσως μια αυτοψία στον πρώτο αποθανόντα από το Covid για να αποφευχθεί το λάθος και τα αντιπαραγωγικά μονοπάτια για θεραπείες.  
Ευτυχώς σήμερα, χάρη εμπειρία που απέκτησε το ιατρικό προσωπικό, δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για αναζωογόνηση και αερισμό που επιδείνωνε την κλινική εικόνα. Μια πραγματική καταστροφή.
 Σήμερα, χάρη στις ανακαλύψεις που προέκυψαν από τις αυτοψίες, το πρώτο σύμπτωμα εμφανίζεται σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί πρώτα απ όλα με αραιωτικά αίματος.

Απλές θεραπείες, επίσης διαθέσιμες στο σπίτι αποτελούν μέρος της αντιμετώπισης. Και αυτές οι θεραπείες, επιτέλους κατάλληλες, αν γίνουν αμέσως τώρα σας επιτρέπουν να μην φτάσετε στη μετάλλαξη, η οποία από τη γρίπη γίνεται θρόμβωση.  Η επιδημία είναι τόσο διαχειρίσιμη και υπό έλεγχο, ενώ η εντατική φροντίδα αποσυμπιέζεται και κλείνει. Αλλά οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έχουν ακολουθήσει το δρόμο της Κίνας, όπου οι αυτοψίες έχουν κάνει πολύ λίγους.

Και ο προϋπολογισμός για την υγεία ήταν καταστροφικός. Γιατί όμως δεν έγιναν αυτοψίες στην Ιταλία από την αρχή; Γιατί τα πτώματα στάλθηκαν αμέσως στα αποτεφρωτήρια, στερώντας έτσι τους εμπειρογνώμονες από θεμελιώδη γνωστικά στοιχεία;
Όπως ανακάλυψε και μπορεί να τεκμηριώσει το Affaritaliani.it, οι αυτοψίες δεν έγιναν επειδή τακτοποιήθηκαν και κοινοποιήθηκαν από ψηλά. Ακόμη και από το Υπουργείο Υγείας.

Η εγκύκλιος της Γενικής Διεύθυνσης Πρόληψης Υγείας – γραφείο 4 του Υπουργείου, υπογεγραμμένη από τον Γενικό Γραμματέα Giuseppe Ruocco απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους παραλήπτες, στην Πολιτική Προστασία, στην ένωση Δήμων, με εντολή ιατρών και φαρμακοποιών στις Περιφέρειες.

Ο σκοπός της εγκυκλίου είναι: "Ενδείξεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την επιδημία Covid-19 σχετικά με τον κλάδο της κηδείας, του νεκροταφείου και της αποτέφρωσης". Πρόκειται για ενημέρωση των αρχών τον Μάιο : "Για ολόκληρη την περίοδο της φάσης έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να πραγματοποιούνται αυτοψίες ή διαγνωστικά ευρήματα σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid 19, ανεξάρτητα από το εάν πέθαναν κατά τη διάρκεια εισαγωγή σε νοσοκομειακό θάλαμο ή σε περίπτωση αποβίωσης στο σπίτι".

Και στο σημείο 2, σε σχέση με πιθανό ενδιαφέρον και παρέμβαση του δικαστικού σώματος, ορίζεται: "Η δικαστική αρχή θα είναι σε θέση να αξιολογήσει, με δική της αυτονομία, τη δυνατότητα περιορισμού της αξιολόγησης στην εξωτερική επιθεώρηση του πτώματος μόνο σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες η αυτοψία δεν είναι απολύτως απαραίτητη. Ομοίως, τα Τμήματα Υγείας κάθε περιοχής θα δώσουν ενδείξεις με στόχο τον περιορισμό της εκτέλεσης των διαγνωστικών ευρημάτων μόνο στις περιπτώσεις που στοχεύουν στη διάγνωση της αιτίας του θανάτου, περιορίζοντας στο ελάχιστο εκείνες που πρέπει να εκτελεστούν για σκοπούς μελέτης ".

Διαβάστε ακόμη...