Ωστόσο, γενικότερα οι διατροφικές απαιτήσεις και ανάγκες είναι διαφορετικές για κάθε φύλο. Οι 10 τροφές που ακολουθούν θεωρούνται οι πλέον απαραίτητες για τη γυναικεία κοινότητα.
Λιναρόσπορος: Πρόκειται για μια σημαντική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων που συμβάλουν στην προστασία της καρδιάς καθώς και φυτικών ινών. Ενδείκνυται η κατανάλωσή του στο πρωινό μαζί με τα δημητριακά.
Σολομός: Μια ακόμη πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων που μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη καρδιοπαθειών, μια από τις κύριες αιτίες πρόωρου θανάτου μεταξύ των γυναικών. Ακόμη ο σολομός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ ταυτόχρονα χαμηλή σε χοληστερόλη. Στις ωφέλιμες ουσίες πρέπει τέλος να προστεθούν η βιταμίνη Β, το ασβέστιο, σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος.
Λάχανο: Η τακτική του κατανάλωση είναι σημαντική και ιδιαίτερα κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης, μιας και περιέχει φυλλικό οξύ, η έλλειψη του οποίου μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο νευρικό σύστημα του παιδιού. Επιπλέον, είναι μια πηγή βιταμίνης Β.
Σόγια: Βασική της λειτουργία που την καθιστά απαραίτητη, είναι η μείωση της κακής χοληστερόλης και η αύξησης της καλής.
Σίδηρος: Οι συνέπειες της έλλειψής του είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλους και οι γιατροί συχνά τονίζουν ότι πρέπει να φροντίζουμε να μην έχουμε έλλειψη του απαραίτητου αυτού μετάλλου και μάλιστα αν είναι δυνατόν πρωτίστως από φυσικές πηγές παρά από συμπληρώματα. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι τα όσπρια, το κόκκινο κρέας, το συκώτι, τα πράσινα και φυλλώδη λαχανικά, τα μπιζέλια, τα πουλερικά, τα στρείδια και άλλα.
Φασόλια: Μια πλούσια πηγή φυτικών ινών που ένα μόλις μισό φλιτζάνι φασολιών καλύπτει το ¼ της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Επιπλέον, έχουν σημαντικά οφέλη στην καλή λειτουργία της καρδιάς ενώ ταυτόχρονα περιέχουν και λίγα λιπαρά.
Ασβέστιο: Βασική ασπίδα κατά της οστεοπόρωσης που αφορά ιδιαίτερα της γυναίκες, είναι η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι 800mg, χωρίς να είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Φυσικά, βασική πηγή δεν είναι άλλη από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μπρόκολο: Πρόκειται για μια ακόμη καλή πηγή ασβεστίου χωρίς όμως οι θρεπτικές ουσίες που προσφέρει να τελειώνουν εκεί. Περιέχει κάλιο, βιταμίνη Β και άλλες απαραίτητες για την καλή υγεία ουσίες.
Β-Καροτένιο: Την φυσική αυτή χημική ουσία μπορούμε να βρούμε σε πορτοκάλια, πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά, ντομάτες και κίτρινα φρούτα όπως το πεπόνι. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καθώς και στη γρήγορη ανάπλαση του δέρματος και επούλωση των τραυμάτων.
Νερό: Η επαρκής πρόσληψη νερού είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως φύλου. Βοηθά στην απώλεια βάρους ενισχύοντας τη δυνατότητα του σώματος να μεταβολίσει το λίπος.