Οι άντρες δε μπορούν να καταλάβουν τι σκέφτεστε

 
Άντρες εκεί έξω, την επόμενη φορά που η γυναίκα σας σας φωνάξει λέγοντάς σας ότι δεν έχετε ιδέα για το τι σκέφτεται, να της απαντήσετε ότι έχει δίκιο.


Άλλωστε τη γκρίνια δε θα τη γλιτώσετε, οπότε προς υπεράσπισή σας πείτε της ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτό που της λέτε.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου επιβεβαίωσαν ότι οι άντρες όντως δυσκολεύονται να «διαβάσουν» τα συναισθήματα του άλλου.

Οι ερευνητές μελέτησαν μια ομάδα ανδρών και γυναικών στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες με διάφορα πρόσωπα και τους έκαναν συγκεκριμένες ερωτήσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης κατέγραφαν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους και σύμφωνα με την έρευνά τους οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες ήταν μικρές στην ερώτηση αν μοιάζουν έξυπνοι αυτοί που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες.

Όταν όμως τους ρώτησαν για το κατά πόσο προσεγγίσιμοι και ανοιχτοί ήταν οι άνθρωποι στις φωτογραφίες, οι άνδρες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να απαντήσουν.

Και παρότι τελικά μπορεί να απάντησαν το ίδιο με τις γυναίκες, φαίνεται ότι τους ήταν πιο δύσκολο να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Τα εγκεφαλογραφήματα έδειξαν αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα συναισθήματα.

Αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει ότι ο ανδρικός εγκέφαλος πρέπει να «δουλεύει» πιο πολύ για να παίρνει ανάλογες αποφάσεις.

Ο καθηγητής Stephen Lawrie που έγραψε τη μελέτη δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει για να έχουν οι άνδρες το χρόνο που απαιτείται για να δώσουν τη «σωστή» απάντηση. Όταν όμως στην πραγματική ζωή καλούνται να πάρουν μια απόφαση γρήγορα, ενδέχεται να κρίνουν λανθασμένα τις σκέψεις τρίτων.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση PLoS ONE.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *