Οι 4 χειρότερες τροφές για την υγεία μας

fgggggggafg.jpg

Ξέρουμε όλοι ότι το junk food μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας, αλλά γνωρίζατε ότι η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του είδους του φαγητού, μπορεί κυριολεκτικά να μας «σκοτώσει»;

Είναι αλήθεια! Ορισμένα τρόφιμα έχει αποδειχθεί επιστημονικά πώς επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας και «αφαιρούν» χρόνια από τη ζωή μας. Μάθετε ποια είναι!

Επεξεργασμένο κρέας

Η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας. Τα επεξεργασμένα κρέατα όπως τα χοτ ντογκ, το πεπερόνι, τα σαλάμια και τα λουκάνικα, μπορεί να είναι νόστιμα αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου θρεπτικά. Μάλιστα όσοι καταναλώνουν τακτικά αυτού του είδους τα κρέατα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιά και καρκίνο.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC), το μπέικον, το ζαμπόν, τα λουκάνικα και άλλα παρόμοια προϊόντα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, ενώ εκτός από τα αλλαντικά, στο στόχαστρο μπαίνει και το ίδιο το κόκκινο κρέας.

Η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με ψάρι, πουλερικά ή φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες, μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους για την υγεία μέχρι και 14%.

Διαβάστε ποια άλλα τρόφιμα είναι επικίνδυνα για την υγεία μας στο baby.gr.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *