ΟΕΝΓΕ: Τα νέα οργανογράμματα διαλύουν τα νοσοκομεία

 
«Με τα νέα οργανογράμματα δεν ακρωτηριάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας ούτε εμποδίζεται η άνετη και άμεση πρόσβαση των πολιτών στις δομές του. Αντιθέτως, επιδιώκεται η ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», σχολιάζει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι νέοι οργανισμοί Νοσοκομείων του ΕΣΥ που έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το τελευταίο διάστημα, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να κάνει λόγο για διάλυση των Νοσοκομείων.


«Τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν Τμήματα και Μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν Τμήματα Προμηθειών, με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι από 1.1.2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ και η ενοποίηση τους δεν συνιστά κατάργηση νοσοκομείου ή ενοποίηση μη διασυνδεόμενου νοσοκομείου.

«Δεν κλείνουν επομένως νοσοκομεία, αλλά κάποια μπαίνουν κάτω από κοινή διοίκηση και ορισμένες κλινικές συνενώνονται εντός των νοσοκομειακών μονάδων», υπογραμμίζει πηγή του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι όποιες επισημάνσεις πάνω στους δημοσιευμένους οργανισμούς γίνουν από τα αρμόδια όργανα (Υγειονομικές Περιφέρειες και Νοσοκομεία) εξετάζονται και υποβάλλονται προς έγκριση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *