ΟΕΝΓΕ: Αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης κατά 30%

ECF0BEC3E35B77ECDBDD8AD17662EA71.jpg

  Την κατακόρυφη αύξηση της νοσηλευτικής κίνησης στα νοσοκομεία μετά την αναστολή λειτουργίας των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και την αδυναμία των νοσοκομείων να ανταπεξέλθουν, υπογραμμίζει, σε δηλωσή του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας.

«Μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%. Πρόκειται για τρομακτικό φόρτο εργασίας, τον οποίο τα αποψιλωμένα από προσωπικό και πόρους νοσοκομεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα απερίγραπτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών» αναφέρει ο κ. Βαρνάβας.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΕΝΓΕ καταγράφονται αναμονές οκτώ ωρών στα επείγοντα, ενώ η αναμονή στα τακτικά περιστατικά φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος.

Εάν χρονίσει αυτή η κατάσταση, επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, τότε θα γίνει μη αναστρέψιμη και όλοι οι δείκτες υγείας θα επιδεινωθούν δραματικά. Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πολιτικής στον χώρο της υγείας «αλλιώς» όπως υπογραμμίζει «σε λίγους μήνες θα κάνουμε λόγο για υγειονομική γενοκτονία του ελληνικού λαού».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *