Οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη από το σύλλογο Παρκινσονικών

 
Ένα μικρό οδοιπορικό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου και διασχίζοντας την Αριστοτέλους πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Παρκινσονικών ασθενών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασθένειας Πάρκινσον. Το οδοιπορικό κατέληξε σε περίπτερο στη διασταύρωση Αριστοτέλους με Τσιμισκή όπου ενημέρωναν το κοινό για την νόσο του Πάρκινσον, τις επιδράσεις της στους ασθενείς, στους οικείους τους, στους φροντιστές τους, στους θεραπευτές τους.


Σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον σε όλη την Ευρώπη και ο αριθμός τους υπολογίζεται ότι θα διπλασιαστεί μέχρι το 2030, ενώ η ετήσια δαπάνη για την νόσο στην Ευρώπη ανέρχεται σε 13,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι ασθενείς με Πάρκινσον συμμετείχαν σε on line συλλογή υπογραφών δέσμευσης του EPDA (Ευρωπαϊκού Συλλόγου για την Ασθένεια του Πάρκινσον) για διεκδίκηση: αύξησης της χρηματοδότησης για την έρευνα, καθιέρωση βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση της νόσου, διεύρυνση της επιρροής των εθνικών οργανισμών υγείας ώστε να βοηθήσουν τους Παρκινσονικούς να ασχολούνται περισσότερο με τη θεραπεία τους και διασφάλιση ότι οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις πρέπει να είναι πολιτική προτεραιότητας στην ευρωπαϊκή περίθαλψη. Κατά τη χθεσινή εκδήλωση συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 300 υπογραφές.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *