Όχι στην πλήρη απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων

70CC6D6DA03A24C852FFFA2BE8DC78E0.jpg

  Την αντίθεσή του στην πλήρη απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η τιμή τους στη χώρα μας είναι χαμηλή.

«Η γενική εικόνα είναι, ότι εάν το κίνητρο μας είναι η τιμή, για την είσοδο των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, προφανώς κάνουμε λάθος, γιατί η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι κατά 50% χαμηλότερη σε σχέση με την Ευρώπη σύμφωνα με το IMS (IMS Institute for Healthcare Informatics.).

Πλήρης απελευθέρωση όπως την εννοούν ορισμένοι έχει γίνει μόνο σε μια χώρα» είπε ο κ.Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πλήρης συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Θα πάμε από κοινού να μιλήσουμε με την τρόικα. Υπάρχουν διάφορα σενάρια» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας.

«8.500 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ τίθενται σε διαθεσιμότητα, όλοι θα πρέπει να επιλέξουν το δημόσιο ή το ιδιωτικό τομέα, και σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχουν κάνει την αίτηση, για να ξέρουμε τα κενά που δημιουργούνται και να τα καλύψουμε άμεσα» δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *