Ο Ζίκα απρόβλεπτος παράγοντας για τον ελληνικό τουρισμό

ghdfcb-735x459.jpg

Ο ιός Ζίκα είναι ένας νέος, απρόβλεπτος παράγοντας που περιπλέκει τις τουριστικές εξελίξεις το 2016 και στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εγκαίρως αυξημένα μέτρα κουνουποκτονίας.

Ακόμη επεσήμανε ότι είναι «θετικό το ότι η χώρα δεν έχει πληθυσμούς Aedes Aegypti».

Ταξιδιωτική οδηγία προφύλαξης, από τον ιό Ζίκα, που από το 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη στην τροπική ζώνη της Αφρικής, της Νοτιοανατολικής Ασίας και των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού, αλλά προσφάτως και στην κεντρική και νότιο Αμερική, ανακοινώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες, που επισκέπτονται περιοχές με τρέχουσα τοπική μετάδοση της λοίμωξης συνιστάται να λαμβάνουν συνεχή μέτρα αποφυγής των δηγμάτων από κουνούπια, καθώς το κουνούπι, που μεταδίδει τη νόσο, τσιμπά κατά τη διάρκεια ημέρας και νύχτας, σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και στις αστικές περιοχές.

Ιδιαιτέρως, όσον αφορά νήπια, ηλικιωμένους, εγκύους και άτομα με σοβαρές χρόνιες νόσους ή ανοσοκαταστολή, συνιστάται συνεκτίμηση του κινδύνου νόσησης και των συνιστώμενων μέτρων προφύλαξης πριν από το ταξίδι σε ενδημικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις εγκύους, συνιστάται αυξημένη προστασία κατά των δηγμάτων από κουνούπια στις ενδημικές περιοχές.

Θετικό το ότι η χώρα δεν έχει πληθυσμούς Aedes Aegypti. Φέτος απαιτούνται έγκαιρα & αυξημένα μέτρα κουνουποκτονίας! https://t.co/iIObCUx8ke

— Andreas Andreadis (@AAAndreadis) February 1, 2016

Ένας απρόβλεπτος νέος παράγοντας που αναδιατάσσει & περιπλέκει επί πλέον τις τουριστικές εξελίξεις 2016: ο ιός Ζίκα. https://t.co/cpIYEAlxEj

— Andreas Andreadis (@AAAndreadis) February 1, 2016

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *