Ο Ζάκερμπεργκ λογοκρίνει τη… Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ)!!!

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Mark Zuckerberg του Facebook, το BMJ αποκαλεί τους λογοκριτές (‘ελεγκτές δεδομένων’) του τεχνολογικού γίγαντα «ανακριβείς, ανίκανους και ανεύθυνους», λέγοντας ότι απέτυχαν να «δώσουν κάποιο στοιχείο για τον ισχυρισμό τους το άρθρο του BMJ έκανε λάθος».

 

Children's Health Defense Team

21-12-2021

 

https://childrenshealthdefense.org/defender/facebook-zuckerberg-the-bmj-fact-check-pfizer/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=ae795c45-cb9a-4633-a5d0-0d9dfc04b4c4

 

Σε όλες τις εποχές, σε κάθε κοινωνία και σε οποιοδήποτε καθεστώς, όλοι οι δουλόφρονες μισθωμένοι λογοκριτές έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ανήκουν στο κατώτερο, απεχθέστερο και αηδιαστικότερο στρώμα του κοινωνικού, «διανοητικού» και ηθικού «Λούμπεν Αληταριάτου», παρέα με τους παιδεραστές, τους βιαστές γυναικών και ανδρών, τους βασανιστές, και τους χαφιέδες. Ένας συρφετός που αξίζει μόνο την περιφρόνησή μας.

Με τους παντός χρώματος και καιρού παιδεραστές, βιαστές, βασανιστές, χαφιέδες και  λογοκριτές δεν κάνεις ποτέ διάλογο. Απλώς τους φτύνεις με αηδία.

Κλεάνθης Γρίβας

 

 

 

Το BMJ ζήτησε από τον συνιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg να αφαιρέσει μια προειδοποίηση που αποθαρρύνει τους χρήστες του Facebook να κοινοποιήσουν ένα άρθρο του σχετικά με ελαττώματα και τις ελλείψεις των κλινικών δοκιμών του «εμβολίου»-COVID της Pfizer, λέγοντας ότι οι λογοκριτές (‘ελεγκτές στοιχείων’) του Facebook είναι «ανίκανοι» να χαρακτηρίζουν τις ιστορίες ως ψευδείς.

 

Το άρθρο με τίτλο: «Covid-19: Ερευνητής καταγγέλλει ζητήματα ακεραιότητας δεδομένων στη δοκιμή εμβολίου της Pfizer» που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2021 (BMJ 2021; 375 doi: – BMJ 2021;375:n2635). Σ’ αυτό,  ο ερευνητής Paul D Thacker αποκαλύπτει τις κακές πρακτικές μιας ερευνητικής εταιρείας που συνεργάζεται με σύμβαση με την Pfizer στη διεξαγωγή της βασικής κλινικής δοκιμής εμβολίου του εμβολίου [της Pfizer] για τον Covid-19. Κακές πρακτικές που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την αξιοπιστία των δεδομένων και τη ακεραιότητα της ρυθμιστικής εποπτείας.

 

Σε μια ανοιχτή  στις 17-12-2021, οι συντάκτες του BMJ κατήγγειλαν ότι πολλοί αναγνώστες του δεν μπορούν να δημοσιεύσουν το εν λόγω  του στο Facebook. Ενώ άλλοι αναγνώστες έχουν λάβει αναδυόμενες προειδοποιήσεις ότι «εάν επιλέξουν να μοιραστούν ‘ψευδείς πληροφορίες’, οι αναρτήσεις τους μπορεί να κατατάσσονται χαμηλότερα στη ροή ειδήσεων του Facebook».

 

Η προειδοποίηση του Facebook κατευθύνει τους χρήστες στο Lead Stories, έναν ιστότοπο λογοκρισίας δεδομένων που χρηματοδοτείται από το Facebook. Το Lead Stories έχει ένα στιγμιότυπο οθόνης του άρθρου με μια σφραγίδα πάνω του που   «» και μια διεύθυνση URL που περιέχει τη φράση «ειδοποίηση φάρσας».

 

 

 

«Θεωρούμε ότι οι ‘ελεγκτές δεδομένων’ [λογοκριτές] του Lead Stories είναι ανακριβείς, ανίκανοι και ανεύθυνοι και αποτυγχάνουν να παρέχουν οποιοδήποτε στοιχείο για τον ισχυρισμό τους ότι το άρθρο του BMJ ήταν λάθος», έγραψαν οι συντάκτες του BMJ, Fiona Godlee και Kamran Abbasi.

 

Το επίμαχο άρθρο του BMJ κατέγραφε μια σειρά από  που μπορεί να έχουν βλάψει την ακεραιότητα των δεδομένων και την ασφάλεια των ασθενών στην δοκιμή Φάσης 3 για το «εμβόλιο»- της Pfizer. Ένας πληροφοριοδότης είχε προμηθεύσει στο BMJ εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και e-mail από μια εταιρεία ερευνών με σύμβαση που επέβλεπε ορισμένους ιστότοπους των δοκιμών.

 

Το BMJ ανέφερε ότι η «Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων» των ΗΠΑ αρνήθηκε να επιθεωρήσει τις καταγγελλόμενες εγκαταστάσεις των δοκιμών παρά το γεγονός ότι έλαβε μια άμεση καταγγελία το 2020. Το εμβόλιο της Pfizer, που ονομάζεται , πήρε κανονική έγκριση από την FDA τον Αύγουστο του 2021.

 

To BMJ στην επιστολή της προς τον Ζούκερμπεργκ έγραφε: «Θέλουμε να εκφράσουμε επίσης μια ευρύτερη ανησυχία. Γνωρίζουμε ότι το BMJ δεν είναι ο μόνος πάροχος πληροφοριών υψηλής ποιότητας που έχει επηρεαστεί από την ανικανότητα του καθεστώτος ‘ελέγχου στοιχείων’ της Meta».

 

 είναι το όνομα της νέας μητρικής εταιρείας του Facebook, στην οποία ανήκει και το Instagram.

 

Τον περασμένο μήνα Instagram «» στον οργανισμό , μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες για τη βελτίωση των γνώσεων στον τομέα της υγείας και της λήψης αποφάσεων.

 

Οι χρήστες του Instagram αποκλείστηκαν από το να προσθέσουν ετικέτες στον  του Cochrane, στον οποίο υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 ακόλουθοι. Ένα αναδυόμενο παράθυρο ανέφερε ότι «ο Cochrane είχε αναρτήσει επανειλημμένα περιεχόμενο για τον COVID-19 ή τα εμβόλια, που αντίκειται στις Οδηγίες κοινότητας σχετικά με τα ψευδή περιεχόμενα».

 

Η Cochrane είπε ότι δεν γνώριζε τί πυροδότησε την επί πολλές εβδομάδες «σκιώδη απαγόρευσή της», αλλά υπέθεσε ότι μπορεί να ήταν οι   της για την ιβερμεκτίνη.

 

Ο   ‘Cochrane’  ότι: «Αν ο στόχος είναι να περιορίσουμε τη συνωμοσιολογία και την παραπληροφόρηση, είναι πολύ καλύτερα να επιτρέψουμε τη συζήτηση και να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τις πληροφορίες που έχουμε, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων και των περιορισμών»,

 

Το Facebook δεν είναι ο μοναδικός πελάτης των Lead Stories. Η εταιρεία  επίσης για την Google, την ByteDance (ιδιοκτήτη του TikTok) και το Poynter Institute for Media Studies.

 

Η δηλωμένη αποστολή των λογοκριτών («ελεγκτές πληροφοριών») είναι «να εντοπίζει ιστορίες, εικόνες, βίντεο και δημοσιεύσεις που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες και να τις ελέγχει όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

Το BMJ προέτρεψε τον Zuckerberg να ενεργήσει γρήγορα, ώστε «να διορθώσετε το σφάλμα που σχετίζεται με το άρθρο του BMJ και να επανεξετάσετε τις διαδικασίες που οδήγησαν στο σφάλμα, και γενικά να επανεξετάσετε την επένδυσή του σας και την προσέγγισή σας στον ‘έλεγχο γεγονότων’ συνολικά."

Διαβάστε ακόμη...