Ο τρόπος ζωής είναι που μας γερνάει -Δείτε πως

Η πρόωρη γήρανση είναι ένα θέμα που αφορά τους περισσότερους από εμάς, δεδομένου ότι δεν επηρεάζει μόνο τη φυσική εμφάνισή μας, αλλά και τη γενική υγεία μας…

Η ιατρική έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δεκαετίες και μας επέτρεψε να επιβραδύνουμε και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και να αναστρέψουμε τα φυσικά σημάδια της γήρανσης.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας, προκειμένου να επιβραδύνουμε τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Αυτές είναι οι ανθυγιεινές συνήθειες που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, χωρίς καν να το γνωρίζουμε.

1. Αγχος
Το στρες μπορεί να προκαλέσει πραγματικά τον όλεθρο για την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία μας, έτσι θα πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να μην το αφήσουμε να παρεμβαίνει στη ζωή σας.

2. Παραμελείτε τη φροντίδα του δέρματος
Μια άλλη κακή συνήθεια που επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης είναι η έλλειψη ρουτίνας για τη φροντίδα του δέρματος. Αυτό δεν αφορά μόνο τις κρέμες, αλλά και την μεγάλη κατανάλωση νερού που έχει ανάγκη το δέρμα για να ενυδατωθεί.

3. Κακές διατροφικές συνήθειες
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο οι γονείς μας, επέμεναν να τρώμε τα λαχανικά μας, όταν ήμασταν παιδιά. Αν δεν τρώμε αρκετά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τότε πρέπει να αλλάξουμε αμέσως συνήθειες. Τα αντιοξειδωτικά είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Με απλά λόγια, οι ελεύθερες ρίζες στοχεύουν τα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος δημιουργώντας ρυτίδες ενώ αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο για διάφορους τύπους καρκίνου.

4. Ελλειψη άσκησης
Οι κίνδυνοι της καθιστικής ζωής δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν και υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες εκθέσεις και ντοκιμαντέρ, που επισημαίνουν τους κινδύνους μιας ζωής χωρίς άσκηση.

5. Αϋπνία
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κοιμόμαστε καλά τη νύχτα. Μία από τις πιο κοινές παρανοήσεις σχετικά με την έλλειψη ύπνου είναι ότι θα δημιουργήσει μόνο μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, όμως οι πραγματικοί κίνδυνοι της έλλειψης ύπνου πάνε πολύ πέρα από την αισθητική. Κατά μέσο όρο, ένας υγιής ενήλικας θα πρέπει να κοιμάται περίπου 7 ώρες κάθε βράδυ, προκειμένου να παραμείνει σε νοητική εγρήγορση την επόμενη μέρα. Αν δεν κοιμόμαστε αρκετά, κατά πάσα πιθανότητα θα αισθανόμαστε κουρασμένοι και υποτονικοί όλη την ημέρα, και θα έχουμε επίσης την τάση να τρώμε περισσότερο από το κανονικό.

6. Αντηλιακό
Ένα άλλο κοινό λάθος είναι να μη χρησιμοποιούμε αντηλιακό που μας προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες UVB. Ενώ πολλές γυναίκες βασίζονται στο μακιγιάζ για την προστασία από τον ήλιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, που μας προστατεύει από διευρυμένους πόρους, καφέ κηλίδες και λεπτές γραμμές .

7. Τσιγάρο
Το κάπνισμα είναι η πιο ανθυγιεινή συνήθεια που αναμφίβολα θα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Το μακροχρόνιο κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια, καταστρέφει το δέρμα, προκαλεί ρυτίδες και φυσικά αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος και του πνεύμονα. Εκτός από αυτό, είναι επίσης γνωστό ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *