Ο τρίχρονος που ζει σαν «σύγχρονος λεπρός» εξαιτίας ενός εκζέματος

Μια μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει ότι ο τρίχρονος γιος της αντιμετωπίζεται σαν σύγχρονος λεπρός από τους ανθρώπους στη γενέτειρά του λόγω του εκζέματος που έχει.

Ο μικρός Roman Allen υποφέρει από αυτή την πάθηση στο πρόσωπό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής του και η μητέρα του αναφέρει ότι έχει στοχοποιηθεί, ακόμη και όταν κυκλοφορούν στο δρόμο. «Παρά το γεγονός ότι προκαλείται από διάφορες αλλεργίες πολλοί άγνωστοι τον κατηγορούν ότι είναι μεταδοτικό. Μερικοί γονείς κάνουν πίσω όταν τον βλέπουν από κοντά και αρπάζουν τα παιδιά τους μακριά φοβούμενοι ότι θα τους μεταδώσει την κατάστασή του», λέει η μητέρα του.

Η 25χρονη δημοσιοποιεί την ιστορία του γιου της ζητώντας να μην αντιμετωπίζεται πλέον αυτός σαν «σύγχρονος λεπρός» εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Όπως αναφέρει η ίδια, έχει να αντιμετωπίσει, αφενός τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο γιος της, αφετέρου τα βλέμματα και τα σχόλια των αγνώστων, αλλά και κάποιων γειτόνων, που της ραγίζουν την καρδιά.

«Ευτυχώς ο Roman είναι πολύ μικρός για να καταλάβει, αλλά είναι φοβερό πώς τον αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι», προσθέτει. Πολλοί τη ρωτούν αν η ασθένειά του είναι μεταδοτική και αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την αρνητική της απάντηση.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο τρίχρονος έχει δοκιμάσει δεκάδες θεραπείες και κρέμες, ενώ τον περασμένο Αύγουστο του δόθηκε τελικά ένα φάρμακο που άρχισε να βελτιώνει την κατάστασή του. Το μικρό αγοράκι λαμβάνει επίσης αντισταμινικά για να αντιμετωπίσει τις αλλεργίες.

Η ίδια αδιαφορεί πλέον για τα κακόβουλα σχόλια, αλλά θέλει να ευαισθητοποίησει για την κατάσταση και να ενημερώσει τους γονείς ώστε να μην έχουν αυτή τη συμπεριφορά προς άτομα με την ίδια πάθηση.

sxmp2 sxmp3 sxmp4

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *