Η Dr Chow – Johnson εξηγεί ότι συχνά οι γονείς ρωτούν πόσο υψηλός μπορεί να είναι ένας πυρετός, αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι συχνά ο πυρετός είναι ένας «φίλος» του παιδιού τους.
Ο πυρετός αναγκάζει το παιδί να επιβραδύνει τους ρυθμούς του, να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί γεγονός που θα το βοηθήσει να ανακάμψει από την ίωση που το ταλαιπωρεί, προσθέτει η Dr Chow – Johnson και συμπληρώνει ότι αρκεί να θερμομετρούμε το παιδί μια φορά την ημέρα.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια δεν είναι απαραίτητο να ξυπνήσουμε ένα παιδί για να του δώσουμε αντιπυρετικό, επειδή ο ύπνος είναι πιο σημαντικός.
Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που υποδηλώνει ότι το παιδί πρέπει να πάει στο νοσοκομείο σύμφωνα με την επίκουρο καθηγήτρια. Από τη στιγμή που το παιδί πίνει υγρά, ουρεί και ανταποκρίνεται φυσιολογικά (πάντα με δεδομένο ότι είναι άρρωστο) οι γονείς μπορούν να το παρακολουθούν σπίτι δίνοντάς του πολλά υγρά, ντύνοντάς το ελαφρά και κάνοντάς του χλιαρά μπάνια.
Ωστόσο οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν στον παιδίατρο εάν το παιδί είναι μικρότερο των οχτώ εβδομάδων ή έχει αδύναμο ανοσοποιητικό, αν δεν υπάρχει σαφές αίτιο του πυρετού (π.χ. άλλα συμπτώματα όπως βήχας, καταρροή, πόνος) και ο πυρετός έχει διαρκέσει για δυο ή τρεις μέρες ή αν ο πυρετός διαρκεί πάνω από πέντε μέρες ακόμη και αν το παιδί φαίνεται καλά.
Πηγή: vita.gr