Ο ρόλος της δίαιτας στη μείωση της χοληστερίνης

ED13683FB83FEA6DCAB48FB3BDE4FECB.jpg

  Κάνετε δίαιτα, προσέχετε τα λιπαρά και τη χοληστερίνη σας. Πολύ συχνά λοιπόν άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερόλη αναρωτιούνται πόσο σύντομα μπορούν να δουν βελτίωση στις τιμές των λιπιδίων στις αιματολογικές τους εξετάσεις, ακολουθώντας πιστά ένα ειδικό πρόγραμμα διατροφής.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει να κάνει με τον τύπο της υπερλιπιδαιμίας. Πιο συγκεκριμένα, τα τριγλυκερίδια είναι αρκετά ευμετάβλητα και μπορούμε να δούμε σημαντικές αλλαγές ακόμη και μέσα σε λίγες ημέρες εφαρμογής ενός κατάλληλου προγράμματος διατροφής. Σε ότι αφορά όμως την ολική, την κακή και την καλή χοληστερόλη, θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φυσιολογικός μεταβολισμός της χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό απαιτεί τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες προτού μεταβληθούν τα επίπεδά της στο αίμα.

Έτσι όταν κάποιος ακολουθεί ένα πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης του, θα πρέπει να περιμένει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες και για περισσότερη ασφάλεια 1 μήνα, προτού επαναλάβει τις εξετάσεις του για να διαπιστώσει τη βελτίωση που αναμένει.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *