Ο ΠΟΥ εξετάζει αντι-ιικά φάρμακα των Merck και Pfizer κατά του Covid – Σύντομα η απόφαση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει το αντι-ιικό φάρμακο της Merck κατά της Covid-19 και μια σύσταση είναι πιθανή μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Η Τζάνετ Ντίας, επικεφαλής κλινικής διαχείρισης του ΠΟΥ, δήλωσε πως η Ομάδα Ανάπτυξης Οδηγιών ετοιμάζεται επίσης να εξετάσει το χάπι της Pfizer.

«Θα εξετάσουμε αυτά τα δεδομένα (για το χάπι της Pfizer) στις αρχές Φεβρουαρίου, για δημοσιοποίηση πιθανόν στα τέλη του μήνα».

Αργά χθες, Πέμπτη, επιτροπή του ΠΟΥ συνέστησε τη χρήση δύο φαρμάκων από την Eli Lilly και την GlaxoSmithKline και Vir Biotechnology για ασθενείς με κορωνοϊό, αυξάνοντας τις επιλογές θεραπείας, καθώς η ραγδαία μεταδιδόμενη μετάλλαξη Όμικρον καθιστά κάποιες αναποτελεσματικές.

Αναφερόμενη στις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, η Ντίας επισήμανε πως ορισμένα δείχνουν μειωμένη εξουδετέρωση απέναντι στην πολύ μεταδοτική Όμικρον και μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, εξήγησε πως δεν «φέρνει τα πάνω κάτω», καθώς πολλές θεραπευτικές επιλογές είναι τώρα διαθέσιμες για την Covid-19.

«Παρακολουθούμε τα αντι-ικά για την ανάπτυξη αντίστασης», πρόσθεσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Διαβάστε ακόμη...