«Ο πελάτης που θέλει να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι εγκληματίας, είναι άρρωστος…»

 
«Μου έχουν ζητήσει διάφορα πράγματα. Να κάνω στοματικό χωρίς προφυλακτικό, να κάνω πρωκτικό χωρίς προφυλακτικό αλλά δεν ενδίδω. Δεν μπορώ να θέσω τη σωματική μου ακεραιότητα σε κίνδυνο για τους πελάτες», αναφέρει σε συνέντευξή της στο newsbeast.gr η πρόεδρος του σωματείου εκδιδόμενων προσώπων Ελλάδας, Δήμητρα Κανελλοπούλου.


Μετά την υγειονομική βόμβα που ξεκίνησε με την 22χρονη Ρωσίδα που «προσέφερε τις υπηρεσίες της» σε οίκο ανοχής και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του ιού του AIDS και τις υπόλοιπες δεκαέξι που διαπιστώθηκαν ότι είναι οροθετικές μετά από ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και όσες συνεχίζουν να ελέγχονται, οι εκδιδόμενες που έχουν χαρτιά, βγάζουν κραυγές απόγνωσης για τους κινδύνους του επαγγέλματος.

Αυτή τη στιγμή πάντως, όπως διευκρινίζει η Δήμητρα Κανελλοπούλου από τις 1.200 εκδιδόμενες μόνο οι 300 είναι ελληνίδες και πρέπει οι πελάτες, όποτε έχουν αμφιβολίες, να ζητούν τα βιβλιάρια των εκδιδόμενων επί πληρωμή γυναικών.

-Πώς μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος όταν έρχεται σε εσάς ότι είστε νόμιμη; Δηλαδή, πώς διαφοροποιείστε από τις παράνομες;

«Από το βιβλιάριο υγείας που έχει σφραγίδα και δείχνει ότι είμαστε απόλυτα υγιείς».

-Κάθε πότε κάνουν οι νόμιμες εξετάσεις;
«Γύρω στους δύο μήνες δίνουμε έμενα για σύφιλη και τα ιατρικά AIDS, ηπατίτιδα, κολπικά κάθε δεκαπέντε μέρες και χημικά κάθε δεκαπέντε μέρες. Εργαστηριακά περίπου στους δύο μήνες».

-Έχετε ακούσει εάν οι παράνομες κάνουν κάποιες εξετάσεις;
«Δεν έχω καμία σχέση εγώ με τις παράνομες. Εγώ, εκπροσωπώ μόνο τις νόμιμες που είναι περίπου 1.200 στην Αθήνα και έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

-Πόσοι νόμιμοι οίκοι ανοχής υπάρχουν αυτή τη στιγμή;
«Μέχρι το 1999 υπήρχαν 100 κτίρια στην Αθήνα, τα οποία ήταν νόμιμα, όσον αφορά τις άδειες εγκατάστασης. Δεν υπήρχε κοπέλα χωρίς χαρτιά μέσα. Και επειδή κάποια ήταν με ανεξάρτητη είσοδο. Στο σύνολο ήταν 150.

Σήμερα έχουν γίνει 600 οίκοι ανοχής, από τους οποίους με άδεια είναι ελάχιστοι. Ούτε καν δέκα. Και δεν είναι παλαιά σπίτια αυτά. Ο νόμος αυτός του 1999 του ΠΑΣΟΚ το μόνο πρωτοπόρο που είχε ήταν ότι οποιαδήποτε, αλλοδαπή ή ημεδαπή, μπορούσε να βγάλει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ότι αναγνωρίζεται και το ότι αναγνωρίζεται επισήμως σαν επάγγελμα.

Από εκεί και πέρα όλα τα άρθρα το καταρρακώνουν και δεν μπορεί να δηλωθεί πουθενά και επειδή οι προϋπάρχουσες έχουν τεράστιο πρόβλημα με τις άδειες εγκατάστασης με το άρθρο 3 παράγραφος 4».

-Από την ημέρα που έγινε γνωστό το θέμα, μέχρι σήμερα που τα κρούσματα αυξάνονται, έχουν επηρεαστεί οι πελάτες σας; Έχει μειωθεί δηλαδή η δουλειά σας;

«Οι πελάτες που είναι σε ένα νόμιμο χώρο, ξέρουν τις κοπέλες που συνουσιάζονται και μπορούν να ζητήσουν τα βιβλιάρια. Ξέρουν πλέον ότι μπορούν να ζητούν τα βιβλιάρια και τα δελτία υγείας. Μπορούν να ζητήσουν και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος».

-Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος πελάτης ζητήσει να συνουσιασθεί χωρίς προφυλακτικό;

«Τότε, αυτός είναι εγκληματίας, είναι άρρωστος και θέλει να μεταδώσει ασθένεια. Ποια άλλη εξήγηση υπάρχει;».

-Υπάρχει περίπτωση κάποια κοπέλα να ενδώσει;
«Από εμάς με τα χαρτιά όχι γιατί είμαστε ενημερωμένες για την υγιεινή, και την ατομική και τη γενική και το κέντρο που εξεταζόμαστε, έχουμε βγάλει βιβλιάρια σε όλες τις γλώσσες για να ενημερώνονται, όπως θα έπρεπε».

-Τι ηλικίες προσεγγίζουν κυρίως σήμερα τους οίκους ανοχής;

«Όλες οι ηλικίες. Το σεξ δεν έχει ηλικία, έχει διάθεση».

-Δουλεύουν κυρίως αλλοδαπές ή εργάζονται και Ελληνίδες στους οίκους ανοχής; Υπάρχουν και ανήλικες ανάμεσά τους;
«Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι αλλοδαπές. Μα, δε μπορείς να είσαι ανήλικος και να εμφανίζεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος».

-Πείτε μας μια εμπειρία που είχατε με κάποιον πελάτη σας;
«Για την έλλειψη προφυλακτικού; Συνέχεια το λένε. Να κάνουμε ελεύθερο στοματικό, να σου δώσω κάτι παραπάνω. Να κάνουμε πρωκτικό κ.λ.π. Δε θέλω να το κάνω. Δεν αντέχω τέτοια πράγματα και πολλοί μου λένε έλα αφού εσύ περνάς γιατρό. Εγώ περνάω γιατρό, εσύ περνάς όμως από γιατρό; Εγώ έχω ένα βιβλιάριο που φαίνεται ότι είμαι υγιής, εσύ έχεις βιβλιάριο που φαίνεται ότι είσαι υγιής;

Αυτό το εφαρμόζουν όλες εκείνες που έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και βιβλιάριο ενημερωμένο. Αυτές που κάνουν τις παρατυπίες, το κάνουν γιατί πρώτον δεν έχουν γνώση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Πώς να ενημερωθούν γι’ αυτά;

Γι’ αυτό εγώ επισημαίνω ότι πρέπει το επάγγελμα αυτό να έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να απλουστευτούν οι διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Απαγορεύεται σε μία χώρα να ασκούν το επάγγελμα άνθρωποι χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη ενημέρωση. Μέχρι το 1999 δεν υπήρχαν κοπέλες χωρίς χαρτιά στα σπίτια μας».

-Οι πελάτες σας είναι κυρίως αλλοδαποί ή είναι και Έλληνες;
«Η πλειονότητα είναι αλλοδαποί σε μένα προσωπικά είναι μόνο Έλληνες. Δεν είναι θέμα ρατσισμού αλλά δεν θέλω να διακινδυνεύω τη σωματική μου ακεραιότητα έναντι όποιου ποσού».

-Και ποιο είναι το ποσοστό των ελληνίδων εκδιδόμενων και ποιο είναι των αλλοδαπών;
«Από τις 1.200 να είμαστε Ελληνίδες περίπου 300, οι υπόλοιπες είναι αλλοδαπές».

Ακούστε το ηχητικό

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *