3ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΡευΜΑζήν (10-14 Μαΐου 2021)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία οργανώνει διαδικτυακά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριό της την ερχόμενη εβδομάδα 10 – 14 Μάιου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν τις ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριών Δευτέρα έως Παρασκευή κάθε απόγευμα από τις 18.00-20.00 μ.μ., ενώ στο τέλος κάθε συνεδρίας θα υποβάλλονται μέσω chat ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της κοινότητας των ασθενών με ρευματικά νοσήματα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα ειδικότερα εν μέσω πανδημίας. Φέτος, συμμετέχουν σημαντικοί εκλεκτοί επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν γνώσεις γύρω από τα ρευματικά νοσήματα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις της θεραπευτικής αντιμετώπισης τους. Συγκεκριμένα, αναμένονται με ενδιαφέρον οι εισηγήσεις των κ.κ. Δ. Μπούμπα, Καθηγητή Παθολογίας Ρευματολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Δ/ντή Δ’ Παθολογικής Κλινικής «Αττικόν», Ερευνητή IIBEAA, Τζ. Πρατσίδου, Παιδιάτρου, Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής ΡευΜΑζήν, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες, Μ. Τραχανά, Παιδιάτρου, Καθηγήτριας Παιδιατρικής Ρευματολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνης Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη, Δ. Καρόκη, Ρευματολόγου, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας, Κ. Μποκή, Ρευματολόγου, Διευθύντριας Ρευματολογικής Μονάδας «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, Αθήνα, Α. Μπούνας, Ρευματολόγου, Υπεύθυνου Ρευματολογικού Τμήματος «Ολύμπιον θεραπευτήριο» Πάτρας και Α. Φανουριάκη, Ρευματολόγου-Επιμελητή Β’, Κλινική Ρευματολογίας, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνεδρίες με τη συμμετοχή ρευματολόγων και άλλων ειδικών επιστημόνων αρχίζοντας από την Δευτέρα 10/5 όπου όλη η συνεδρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Συστηματικό Ερυθυματώδη Λύκο, είναι αφιερωμένη στις τελευταίες εξελίξεις για την αντιμετώπιση του ΣΕΛ τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά. Η διαχείριση του χρόνιου πόνου και της κόπωσης με την βοήθεια του ρευματολόγου αλλά και του ψυχολόγου, η εμπειρία από την πανδημία και η αξιοποίηση της για το μέλλον είναι κάποια από τα ζητήματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Τα κριτήρια επιλογής της θεραπείας, καθώς και η σχέση ασθενή-γιατρού από την οπτική τόσο των ιατρών όσο και των ασθενών θα παρουσιαστούν στην 4η συνεδρία βάσει των αποτελεσμάτων της πλέον πρόσφατης  έρευνας που πραγματοποίησε η ΡευΜΑζήν. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την αναφορά στις πιο σύγχρονες εξελίξεις στην ρευματολογία, όπως είναι οι νεότερες θεραπευτικές επιλογές, οι βιοδείκτες, καθώς και η εξατομικευμένη ιατρική. 

Η εμπειρία και οι απόψεις των ασθενών δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τις συνεδρίες αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον ασθενοκεντρικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Συνεδρίου

  • Δευτέρα 10/5: Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΕΛ στους ενήλικες και στα παιδιά  
  • Τρίτη 11/5: Χρόνιος Πόνος – Κόπωση -Καταβολή : Διαχείριση 
  • Τετάρτη 12/5: Σχέση ασθενή γιατρού – κριτήρια επιλογής θεραπείας – πρώτη ελληνική καταγραφή
  • Πέμπτη 13/5: Τι μας δίδαξε η πανδημία  
  • Παρασκευή 14/04: Εξελίξεις στη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων

Το συνέδριο θα αναμεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του φορέα στο facebook & youtube:   &

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ε.Ρ.Ε. – Ε.Π.Ε.Ρ.Ε. και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Επίσημοι Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρίες: AbbVie, ΒΙΑΝΕΞ, Genesis Pharma, Pfizer, ενώ χορηγός είναι η εταιρία GSK.

Διαβάστε ακόμη...