«Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να στηριχθεί για να μην πέσει»

6F4842C0D486C10EB48EB05B6D5CAA36.jpg

  Για τις αλλαγές που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιανουαρίου του 2014 με τα 25 ευρώ πληρωμή για την εισαγωγή στα νοσοκομεία καθώς και το 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφούν μόνο τρία φάρμακα ανά συνταγή. Και είπε ότι οι ασθενείς που πηγαίνουν συχνά στους γιατρούς, παίρνουν και δίμηνες και τρίμηνες συνταγές. «Το ένα ευρώ στη συνταγή είναι ένα δίκαιο μέτρο γιατί και ο ΕΟΠΥΥ από κάπου πρέπει να πληρώνεται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Και πρόσθεσε: «Το ένα ευρώ είναι με τη λογική ότι πληρώνει ο χρήστης. Ένα ευρώ είναι αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «τα χρήματα θα τα αποδίδουν οι φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΥΥ». Και πρόσθεσε: «Είμαι τελείως βέβαιος ότι οι φαρμακοποιοί μας δεν θα θελήσουν να ανοίξουν νέα προβλήματα χρηματοδοτήσεως του ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να στηριχθεί για να μην πέσει. Γιατί αν πέσει, θα μας πλακώσει όλους».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι «την ψήφιση των συγκεκριμένων νόμων την επιβάλλει η ανάγκη ότι δεν έχουμε λεφτά. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε λεφτά, δεν είναι η τρόικα». Και είπε ότι «τη φράση από εκλεγμένο βουλευτή του κοινοβουλίου “δεν ήξερα τι ψήφιζα” προσωπικά δεν τη δέχομαι. Δεν έχω ακούσει τον κ. Κακλαμάνη να λέει κάτι τέτοιο. Θα ήταν σχεδόν κωμικό ένας βουλευτής να λέει ότι δεν ξέρει τι ψηφίζει. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.