«Ο ΕΟΠΥΥ είναι ένα θνησιγενές έκτρωμα»

 
Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χθες ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, χαρακτήρισε «θνησιγενές έκτρωμα» τον ΕΟΠΥΥ και άσκησε δριμεία κριτική στην πρώην, κυρίως, ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά.


Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και χειρουργός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο υπογράμμισε πως το νοσοκομείο της Τρίπολης, που για δεκαετίες βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων νοσοκομείων της περιφέρειας, με τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει, υποβαθμίζεται. Τόνισε δε ότι οι ελλείψεις σε υλικά, οφείλονται σε χρέη του νοσοκομείου προς τις εταιρείες που το προμηθεύουν.

Πρόσθεσε ακόμη πως, λόγω των ελλείψεων σε υλικά, στο νοσοκομείο δενμπορούν να γίνουν απλές εξετάσεις όπως ένα τεστ κυήσεως ή τεστ για τον έλεγχο εμφράγματος και συμπλήρωσε, ότι υπάρχει έλλειψη σε χειρουργικά ράμματα, πλέγματα ακόμα και σύριγγες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι γιατροί διεκδικούν την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών και ζητούν ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην εφημέρευση είναι προβληματική.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *