Ο ένας στους δέκα εφήβους κάνει κατάχρηση εθιστικών παυσίπονων

6D2993EEDFF7D3BE845D746A4F9EEBAF.jpg

  Συνολικά το 10,4% των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που νοσηλεύτηκαν στην εντατική για οποιοδήποτε λόγο παραδέχθηκαν ότι έχουν κάνει κατάχρηση σε παυσίπονα ή ηρεμιστικά τουλάχιστον μια φορά τον περασμένο χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι πήραν παραπάνω δόση από αυτή που τους είχε συνταγογραφηθεί, ότι πήραν φάρμακα άλλων ή ότι τα πήραν ως ναρκωτικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών παραδέχθηκε ότι δεν είχαν συνταγή για τα φάρμακα που πήραν. Πρόκειται δε για ισχυρά και εθιστικά παυσίπονα που ανήκουν στα οπιοειδή καθώς και ηρεμιστικά, όπως το Valium και το Xanax μεταξύ άλλων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της ιατρικής επιθεώρησης Pediatrics και βασίστηκαν στην ανάλυση στοιχείων από 2.135 ατόμων ηλικίας 14-20 ετών, που νοσηλεύτηκαν στις μονάδες εντατικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μεταξύ του 2010-2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού CDC (Centers for Disease Control and Prevention) εκτιμάται ότι 100 θάνατοι την ημέρα στις Η.Π.Α. και περίπου 700.000 εισαγωγές στα «επείγοντα» των νοσοκομείων το χρόνο οφείλονται σε υπερβολικές δόσεις φαρμάκων.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *