«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν έχει ουδεμία ανάμιξη»

 
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διευκρινίζει ότι δεν έχει ουδεμία ανάμιξη στο ζήτημα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απόφαση του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού να μειώσει τις παραδόσεις μονάδων αίματος προς τη χώρα.


Σε ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει:

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφορικά με την απόφαση του Ελβετικού Ερυθρού Σταυρού να μειώσει, σταδιακά από το 2015, στο ήμισυ τις παραδόσεις μονάδων αίματος προς τη χώρα μας, λόγω των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου (ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ) προς τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ουδεμία ανάμιξη έχει με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι Μονάδες Υγείας, μεταξύ των οποίων και τα Κέντρα Αιμοδοσίας, που λειτουργούσε ο Ε.Ε.Σ. κατά το παρελθόν, εντάχθηκαν από το 1986 στο ΕΣΥ και η ευθύνη για την υλοποίηση αιμοδοτικών προγραμμάτων ανήκει πλέον στο Υπουργείο Υγείας.

Από τότε οι μονάδες αίματος που απέστελνε δωρεάν ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός στη χώρα μας, τις διέθετε το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του, χωρίς να γνωρίζουμε τη συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *