Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλευρό του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

DCF418D5E473B3DB9900D7FD2C9493FB.jpg

  Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννης Παράσχης, ο Αλέξανδρος Αραβανής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, ο Βασίλειος Φοντριέ, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής, η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, η Γεωργία Στεργιοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, η Χαρά Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων, η Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γραφείου Τύπου και η Τέτα Πέτρουλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η επίδοση επιταγής αξίας 100.000 ευρώ για την κάλυψη ενός σημαντικού τμήματος των εξόδων του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους υποδέχτηκε θερμά λέγοντας : «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας, σε μια συνάντηση που επισφραγίζει τη μεγάλη σας προσφορά και την πολύτιμη στήριξή σας απέναντι στο έργο μας. Είναι τιμή για εμάς το γεγονός πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επέλεξε να ενισχύσει τον Σύλλογό μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης και συγκεκριμένα να συμβάλει με μεγάλη γενναιοδωρία στο έργο του Ξενώνα μας, που είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και έρχονται στην Αθήνα για να νοσηλευτούν.

Είναι ο χώρος όπου οι οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο και θαλπωρή καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης θεραπείας των παιδιών τους και πολύτιμη ψυχολογική στήριξη. Τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό του Ξενώνα και οι εθελοντές μας, όσο και οι άλλοι γονείς που μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα, είναι για κάθε οικογένεια που μπαίνει σε αυτή τη μάχη, σημαντικοί σύμμαχοι στην καθημερινότητά της. Μέχρι στιγμής ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει πάνω από 1000 οικογένειες από όλη την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες. Παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεχίζουν τα μαθήματα του σχολείου τους με δασκάλους που έχει τοποθετήσει στον Ξενώνα το Υπουργείο Παιδείας και να έχουν μια ζωή όσο γίνεται πιο φυσιολογική μέσα από γιορτές, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές και πολλές δραστηριότητες. Οι περισσότερες από τις δράσεις μας στηρίζονται στον εθελοντισμό.

Η εθελοντική δουλειά και η εθελοντική προσφορά είναι για εμάς ο πυρήνας του έργου μας… Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννη Παράσχη για την πολύτιμη στήριξή του στο έργο μας. Με την καθοδήγησή του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προστίθεται στους φίλους της ΕΛΠΙΔΑΣ που αποτελούν πολύτιμους «συμμάχους ζωής» για τα εκατοντάδες παιδιά που υποφέρουν. Ευχαριστώ θερμά και τους συνεργάτες του κυρίου Παράσχη που επισκέφθηκαν επανειλημμένα τον Ξενώνα και το νοσοκομείο, είδαν το έργο μας από κοντά και το αγκάλιασαν».

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννης Παράσχης, παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, δήλωσε: «Το αεροδρόμιό μας καθημερινά υποδέχεται και κατευοδώνει χιλιάδες ανθρώπους από και προς κάθε γωνιά των πέντε ηπείρων. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», τους μικρούς ασθενείς υποδέχεται ένα μικρό γελαστό κοριτσάκι, η Ελπίδα. Με αυτό το καλωσόρισμα και εικόνες από όλα τα μέρη της Γης, η Ελπίδα θέλει να μετατρέψει την παραμονή στο νοσοκομείο σε ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταφορικά και ουσιαστικά, αφού η νοσηλεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο σας αποτελεί την αφετηρία για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο, που δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς του σήμερα, υγιείς του αύριο, να ταξιδέψουν κυριολεκτικά στις πέντε ηπείρους τα όνειρα αλλά και τα επιτεύγματά τους.

Αυτή, λοιπόν, ας μου επιτρέψετε, η σχέση του αεροδρομίου μας με το Σύλλογό σας, η εκλεκτική αυτή συγγένεια του ταξιδιού της ζωής και των ταξιδιών της χαράς, της εμπειρίας και της γνώσης, της «πύλης» προς της ζωή και το αύριο και της «πύλης» προς τον κόσμο, μας ευαισθητοποίησε ακόμη περισσότερο και μας έφερε σήμερα εδώ, με την απόφασή μας να συμβάλουμε χορηγικά με το ποσό των 100.000 ευρώ στην κάλυψη ενός σημαντικού τμήματος των εξόδων του ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», επιθυμώντας να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στο τεράστιο έργο σας και να χαρίσουμε ένα ακόμα χαμόγελο στους μικρούς μας φίλους. Επιθυμία μας είναι να είναι αυτό, το ξεκίνημα μιας συνεργασίας που θα αναπτυχθεί δημιουργικά μέσα στα χρόνια που θα ακολουθήσουν».

Η κυρία Βαρδινογιάννη για να τιμήσει τον κ. Παράσχη του πρόσφερε την πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο.

Αναμνηστικό δώρο πρόσφερε και ο κ. Παράσχης στην κ. Βαρδινογιάννη, ενώ τα παιδιά του Ξενώνα συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με τις κάρτες και την αφίσα που έφτιαξαν και πρόσφεραν στους εκπροσώπους του Αερολιμένα Αθηνών για να τους ευχαριστήσουν για την ευγενική τους χειρονομία.

Εν συνεχεία η κ. Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, με γονείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης: Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ελευθερία Μωραϊτάκη -Πικρού, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, Μπέκη Στραβελάκη, Έλλη Τζανετάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, και η διευθύντρια του Ξενώνα, κυρία Άννα Παναγοπούλου.

aerodromio_elpida1.jpg

aerodromio_elpida2.jpg

aerodromio_elpida3.jpg

aerodromio_elpida4.jpgaerodromio_elpida5.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *