Novo Nordisk: Στο Ναύπλιο για τα 200 χρόνια Ελληνικής Επανάστασης και 100 χρόνια ινσουλίνης

Δύο επαναστάσεις που άλλαξαν την ιστορία της Ελλάδας και του κόσμου, αντίστοιχα, γιόρτασε στο Ναύπλιο, η φαρμακευτική Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Η εκδήλωση εορτασμού των δύο εμβληματικών επετείων, πραγματοποιήθηκε στην Α’ Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτικό, στην πόλη του Ναυπλίου, ενώ παράλληλα το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard φιλοξένησε το κέντρο εγγραφών για τους προσκεκλημένους της εκδήλωσης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης, είχε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων Novo Nordisk Hellas Μαίρη Καραγεώργου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas & Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Στην ιστορία της προετοιμασίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση ο Ιστορικός δρ Στέφανος Καβαλλιεράκης, ενώ ο Διευθυντής της Ενδοκρινολογικής Κλινικής, Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής του Χάρβαρντ Χρήστος Μαντζώρος, που κατάγεται από το Ναύπλιο αποτύπωσε την ιστορία των 100 ετών, του μέλλοντος της Ινσουλίνης και των σύγχρονων αντιδιαβητικών θεραπειών, συνδυάζοντας γνώσεις και πληροφορίες από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση είχε υβριδικό χαρακτήρα, ενώ δια ζώσης, στην Α’ Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτικό, μετείχαν 75 προσκεκλημένοι (δεδομένων των συνθηκών για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19).

Σε live streaming παρακολούθησαν πάνω από 1000 προσκεκλημένοι, στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας και της υγείας, θεσμικοί φορείς, επαγγελματίες υγείας, εκπρόσωποι ομοσπονδιών – ενώσεων και συλλόγων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και έγκριτοι καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το παρών έδωσαν, απευθύνοντας χαιρετισμό, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Βασιλική Καραούλη και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτριος Σχοινοχωρίτης.

Η εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την προβολή σύντομων φιλμ με την ιστορία των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης και αφιερωμάτων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης.

Διαβάστε ακόμη...