Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Ξεκινά μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της COVID-19

Στη λειτουργία μοριακού ελέγχου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με την μέθοδο realtime PCR ανίχνευσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.

Όπως εξήγησε «η realtime PCR είναι μια ταχεία μέθοδος με υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία». Όπως είπε «η εγκατάσταση της λειτουργίας αυτής με τη συμβολή του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της προϊσταμένης του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου δίνει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο να είναι ένα από τα λίγα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας ανάλογου μεγέθους, που διαθέτει πλέον τη δυνατότητα της ανίχνευσης των δειγμάτων του κορωνοϊού εδώ στο νησί».

Ο έλεγχος πραγματοποιείται «σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου, για περιστατικά που ορίζονται ως ύποπτα κρούσματα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες συνθήκες βιοασφάλειας. Διενεργείται δε από εξειδικευμένο ιατρικό παραϊατρικό προσωπικό, και το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι διαθέσιμο σε μία ώρα».

Σύμφωνα πάντα με το διοικητή του Νοσοκομείου «τα οφέλη τα οποία προκύπτουν είναι σημαντικά και περιλαμβάνουν, την άμεση διάγνωση πιθανών κρουσμάτων με αποτέλεσμα την μείωση χρόνου αναμονής λόγω της διαδικασίας αποστολής των δειγμάτων σε κέντρο αναφοράς στην Αθήνα. Η αποφυγή στρεσογόνου κατάστασης σε εξετασθέντες, συγγενείς και προσωπικό, ο περιορισμός χρήσης μέσων ατομικής προστασίας αλλά και γενικότερα η ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων αποτελούν μόνο μερικά από τα θετικά σημεία λειτουργίας μοριακού ελέγχου ανίχνευσης της COVID -19 στο ακριτικό μας νοσοκομείο».

Ας σημειωθεί ότι η γρήγορη διάγνωση του ιού θεωρείται σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας «που αποτελούν αδιαπραγμάτευτο στόχο μας» τονίζει ο κ. Καμπούρης.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμη...