Νοσοκομεία με δανεικά φάρμακα και σεντόνια από τα σπίτια των ασθενών

Εικόνα κατάρρευσης σοκάρουν τα νοσοκομεία της χώρας. Οι εφημερίες βγαίνουν με δανεικά φάρμακα, ενώ ασθενείς φέρνουν από το σπίτι τους σεντόνια και κουβέρτες, σύμφωνα με αυτοψία της κυριακάτικης Real.

Στον «Ευαγγελισμό» οι παραγγελίες για αντιδραστήρες σταμάτησαν τον Οκτώβριο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερεί διενέργεια εξετάσεων που τους χρησιμοποιούν για τους ασθενείς με καρκίνο και αυτοάνοσα σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Ηλία Σιώρα.

Στο «Σωτηρία» είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα φάρμακα να τα φέρνουν οι ασθενείς. «Καθημερινά ψάχνουμε σε άλλα νοσοκομεία να δανειστούμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας» λέει ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Γιώργος Κουτσοθανάσης.

Όποιος ασθενής προλάβει θα πάρει κουβέρτες, λέει ο Ιωάννης Μπριάνας, μέλος του ΔΣ εργαζομένων και προσθέτει ότι γίνεται μάχη για ένα σεντόνι!

Δραματικές είναι οι ελλείψεις και σε προσωπικό. Σύμφωνα με την πνευμονολόγο Μερόπη Μανταίου αναβάλλονται εξετάσεις γιατί δεν υπάρχει τραυματιοφορέας να μεταφέρει τους ασθενείς.

Στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» τα χρήματα έχουν εξαντληθεί από τον περασμένο μήνα. «Έχουν σταματήσει οι νόμιμες διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια υλικών και η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά από τους γιατρούς να υπογράφουν τα πρωτόκολλα παραγγελίας και παραλαβής και να παρουσιάζουν ψευδώς τα τακτικά περιστατικά με επείγοντα για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να γίνει η προμήθεια υλικών» λέει ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *