Νέος θάνατος από Έμπολα στη Λιβερία

2014-10-28t110954z_1538808902_gm1eaas1gu

Ένας πολίτης της Λιβερίας πέθανε από Έμπολα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της χώρας Τόλμπερτ Νιένσουαχ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα του ιού στη χώρα από τότε που κηρύχθηκε το τέλος του πρόσφατου ξεσπάσματος της λοίμωξης αυτής στην Λιβερία.

Η εξέταση που έγινε στην σορό ενός 17χρονου στην κομητεία Μάρτζιμπι έδειξε ότι είχε προσβληθεί από Έμπολα, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. «Δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού. Η σορός ετάφη και έχει ήδη αρχίσει ο εντοπισμός των επαφών του 17χρονου», σημείωσε επίσης ο αξιωματούχος.

Η Λιβερία είχε ανακοινώσει ότι απηλλάγη από το ξέσπασμα του Έμπολα στις 9 Μαΐου, αφού είχαν περάσει 42 ημέρες χωρίς να έχει διαγνωστεί νέο κρούσμα.

Συνολικά 11.207 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της 24ης Ιουνίου.

Περίπου το 43% των θανάτων αυτών καταγράφηκε στην Λιβερία, όπου το ξέσπασμα του ιού έφτασε στο αποκορύφωμά του τον περσινό Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με εκατοντάδες κρούσματα να διαγιγνώσκονται κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν στην Γουϊνέα και 8 στην Σιέρα Λεόνε σε επτά ημέρες ως την 21η Ιουνίου.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *