Νέος κύκλος του Προγράμματος start4health του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Για μία ακόμα χρονιά, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει το Start4Health ( https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/start4health), ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που εστιάζει στην Ψηφιακή Υγεία. Το Πρόγραμμα, που εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, προσκαλεί ελληνικές startup εταιρείες να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες και λύσεις πρωτοποριακής τεχνολογίας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ζωής των ασθενών. Αυτή τη φορά, το CDI αναζητά λύσεις ακόμα μεγαλύτερου εύρους, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες startups να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι λύσεις μπορεί να αφορούν μία ή περισσότερες από τέσσερις θεματικές κατηγορίες: Ψηφιακή Υγεία, Βιοπληροφορική, Επιχειρηματική Ευφυία και Πράσινη Καινοτομία, και να εξυπηρετούν οποιοδήποτε στάδιο της φαρμακευτικής διεργασίας, από την ανακάλυψη φαρμάκων, μέχρι την παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο:https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/start4health. Οι δύο καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα 25.000€ και 10.000€ για την πρώτη και δεύτερη νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα. Eκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία τόσο να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους και να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά όσο και να διεκδικήσουν μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Ήδη, η e-Nios (e-NIOS Applications ΙΚΕ), η εταιρεία που έλαβε το πρώτο βραβείο του περσινού Start4Health, έχει ξεκινήσει μία φιλόδοξη συνεργασία με το CDI, που έχει ως στόχο να απαντήσει στην κορυφαία πρόκληση της εξατομίκευσης των θεραπειών για ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών.

«Είμαστε έτοιμοι, για μία ακόμα χρονιά, να υποδεχθούμε τις ιδέες και τον ενθουσιασμό των ελληνικών startup εταιρειών στο Start4Health, το οποίο εξελίσσεται σε θεσμό για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα έρθουμε σε επαφή με μοναδικές, καινοτόμες προτάσεις, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον στόχο του CDI να αναπτύσσει καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών. Και είμαι ενθουσιασμένος γιατί η συνεργασία μας με την e-Nios, νικήτρια του start4health 2022, αποδεικνύει όχι μόνο την ποιότητα του οικοσυστήματος και των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα αλλά και το ότι η δέσμευση μας για συνεργασία με το ελληνικό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οράματος και των δράσεων του CDI», δήλωσε ο Nico Gariboldi, επικεφαλής του Κέντρου.

Διαβάστε ακόμη...