Νέος επιστημονικός κλάδος ερευνά τον αστικό τρόπο ζωής

Με δεδομένο ότι περισσότεροι από το 50% του πληθυσμού ζει στις πόλεις ένας νέος επιστημονικός κλάδος ερευνά τη σχέση άγχους με τον αστικό τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο διευθυντής του Κεντρικού Ινστιτούτου για την Ψυχική Υγεία στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας, Αντρέας Μάιερ-Λίντενμπεργκ, συνέκρινε την αντίδραση του εγκεφάλου ανθρώπων που μεγάλωσαν σε πόλεις με αυτήν των ανθρώπων που μετακόμισαν στις πόλεις ως ενήλικες.Τα ευρήματα της μέχρι τώρα έρευνας δείχνουν πως κάτω από συνθήκες έντονου στρες, το τμήμα του εγκεφάλου που αντιδρά όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι ως απειλή και μπορεί μάλιστα να προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις, παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στους ανθρώπους που μεγάλωσαν στην πόλη.

Έως σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο μία πόλη που θα λαμβάνει υπόψη και την ψυχική ισορροπία των κατοίκων της. Ωστόσο, ο Μάιερ-Λίντενμπεργκ και η ομάδα του ανέπτυξαν μια κινητή συσκευή, με την οποία μπορούν να εντοπιστούν τα άτομα που συμμετέχουν στο πείραμα σε διάφορα σημεία της πόλης και να υποβληθούν επί τόπου σε μια σειρά από ψυχολογικά τεστ.

Στόχος είναι να αποτυπωθούν οι εικόνες που λαμβάνει ο εγκέφαλος στην καθημερινότητα της πόλης και να απαντηθούν τα ερωτήματα των επιστημόνων.

 

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *