Νέος αξονικός τομογράφος στο Ηράκλειο Κρήτης

ajonikjs.medium.jpg

Ένα νέο σύγχρονο αξονικό τομογράφο 128 τομών αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αφού υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και της μειοδότριας εταιρείας για την προμήθεια και εγκατάσταση του.

«Ο αξονικός τομογράφος των 128 τομών, τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής ευκρίνειας, είναι ο πρώτος που θα λειτουργήσει σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, με σημαντικά οφέλη τόσο στην ποιότητα και εξειδίκευση των εξετάσεων, όσο και στην μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και την αύξηση των εξυπηρετούμενων πολιτών, αφού με τις δυνατότητες που παρέχει το νέο μηχάνημα σχεδόν καταργείται ο χρόνος αναμονής των ασθενών» τονίζει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης .

Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανέρχεται στο ποσό των 757.680 ευρώ και αποτελεί συνέχεια και το τελευταίο τμήμα της προμήθειας των συνολικά τριών αξονικών τομογράφων για τα νοσοκομεία της Κρήτης, που διενήργησε και ολοκληρώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Οι δύο άλλοι αξονικοί τομογράφοι, 64 τομών έκαστος, έχουν εγκατασταθεί το 2015 επίσης και λειτουργούν πλήρως στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στο Γενικό Νοσοκομείο «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου.

«Στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ,όπως η ίδια επισημαίνει, είναι ο νέος αξονικός τομογράφος στο ΠΑΓΝΗ να εγκατασταθεί και να τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του έτους, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Κρήτη και ειδικότερα στο διαγνωστικό τομέα».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *