Νέο τεστ ανίχνευσης της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου

83E33F35FD9B3E1B9D7C8BF988580ACB.jpg

  Ένα νέο τεστ που απευθύνεται σε καπνιστές θα μπορούες να ανιχνεύσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στους πνεύμονες.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου ανακάλυψαν, ότι τα κύτταρα του στόματος και της μύτης αντιδρούν διαφορετικά στο υπέρυρθρο φως στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι στην ασθένεια.

Τα αποτελέσματα αυτών των τεστ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική χρήση των αξονικών τομογραφιών και δυνητικά, να οδηγήσουν σε πρώιμες διαγνώσεις και βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς με καρκίνο στους πνεύμονες στο μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, σε σχέση με κάποιους άλλους τύπους καρκίνου, οι προοπτικές όσων πάσχουν από καρκίνο στους πνεύμονες δεν έχουν βελτιωθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες.

Μόνο το 10% των ασθενών ζει πέντε ή περισσότερα χρόνια μετά τη διάγνωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η διάγνωση γίνεται σε πιο προχωρημένο στάδιο.

«Η μη επεμβατική αυτή εξέταση μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό εκείνων των ενήλικων καπνιστών που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας. Όραμά μας για το μέλλον είναι οι καπνιστές να μπορούν να παίρνουν ένα τεστ από το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους, να τρίβουν το στόμα ή τη μύτη τους και στη συνέχεια να το στέλνουν για ανάλυση. Όσο πιο έγκαιρα γίνει η διάγνωση για τον καρκίνο στους πνεύμονες, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε ο καθηγητής Sam Janes.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι ασθενείς που αναπτύσσουν καρκινικούς όγκους στους πνεύμονες μπορεί να εμφανίζουν λεπτές ανωμαλίες στα κύτταρα των πνευμόνων, του στόματος και της μύτης τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.