Nέο σκεύασμα φεβουξοστάτης από την DEMO ABEE

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, διευρύνει το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό της χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό ενέσιμων φαρμακευτικών προϊόντων. Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες , ενώ επεκτείνεται και στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα.

Η Βιομηχανία Φαρμάκων  DΕΜΟ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο ενίσχυσης του προϊόντικου χαρτοφυλακίου με νέες δραστικές στην  αγορά εκτός νοσοκομείου, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σκεύασμα Φεβουξοστάτης, ένα φάρμακο από του στόματος χορηγούμενο,  για τη θεραπεία της χρόνιας υπερουριχαιμίας.Η υπερουριχαιμία είναι συχνή μεταβολική διαταραχή οφειλόμενη σε διαταραχές του μεταβολισμού των πουρινών/πυραμιδινών και ορίζεται ως η τιμή του ουρικού οξέος στο αίμα >6,7 mg/dl.

Το ουρικό οξύ με τη μορφή κρυστάλλων ουρικού μονονατρίου απελευθερώνεται στο εσωτερικό των αρθρώσεων προκαλώντας την ουρική αρθρίτιδα. Το ουρικό οξύ είναι ένα φυσιολογικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινών, που περιέχονται στις τροφές, και αποβάλλεται από τους νεφρούς. Η υπερουριχαιμία οφείλεται είτε σε αυξημένη παραγωγή ουρικού οξέος είτε σε μειωμένη αποβολή από τους νεφρούς είτε σε συνδυασμό και των δύο αυτών μηχανισμών. Η φεβουξοστάτη επιτυγχάνει τη θεραπευτική του επίδραση μειώνοντας το ουρικό οξύ του ορού μέσω της επιλεκτικής αναστολής του ενζύμου Οξειδάση της ξανθίνης, που μετατρέπει την υποξανθίνη και τη ξανθίνη (υποπροϊόντα των πουρινών)  σε ουρικό οξύ, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των επίπεδων του στο αίμα.

Διαβάστε ακόμη...