Νέο κρούσμα στελέχους του ιού SARS στη Μ. Βρετανία

 
Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε μετά την εμφάνιση ενός νέου κρούσματος νέου στελέχους ιού από την οικογένεια του SARS σε ασθενή στη Μεγάλη Βρετανία.


Το νέο στέλεχος του ιού ονομάζεται coronavirus, ενώ τα συνολικά κρούσματα αγγίζουν τα 10 παγκοσμίως από τα οποία τα μισά κατέληξαν σε θάνατο.

Το πρώτο κρούσμα του ιού βρέθηκε το περασμένο Σεπτέμβρη, σε έναν ταξιδιώτη από την Σαουδική Αραβία. Ο Βρετανός ασθενής, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Μάντσεστερ, όπου του χορηγείται ειδική θεραπεία.

Ο νέος ιός έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτά του ιού του SARS, ο οποίος είχε κοστίσει την ζωή σε 8.000 ανθρώπους, όπως πυρετός, αναπνευστικές δυσκολίες και έντονος βήχας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει ότι πρόκειται για σποραδικά περιστατικά που δεν πρέπει να μας ανησυχήσουν για επιδημία, ωστόσο φαίνεται ότι ο ιός είναι ακόμα δραστήριος και ενεργός.

«Οι άνθρωποι με άγνωστα αίτια πνευμονίας, ή με έντονα συμπτώματα τα οποία δεν περνούν μετά την χορήγηση θεραπείας , θα πρέπει να θορυβούνται και ειδικά όσοι ταξίδεψαν πρόσφατα στα Aραβικά Eμιράτα ή τις γύρω περιοχές», τόνισαν οι ειδικοί.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *