Νέο ιατρικό επίτευγμα στην ρομποτική χειρουργική από τον καρδιοχειρουργό Λεωνίδα Παπασταύρου

Ο Διευθυντής Θωρακοσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Λεωνίδας Παπασταύρου πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο ρομποτικό χειρουργείο με μια οπή (Robotic uniportal thoracoscopic Surgery) στην Ελλάδα και το δεύτερο που γίνεται στην Ευρώπη.

«Είναι ένα πάντρεμα που έπρεπε να γίνει. Εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζουμε την τεχνική της μιας οπής, ουσιαστικά από μια κουμπότρυπα, η οποία λέγεται uniportal vats.

Με μικροκάμερα δηλαδή και μικροεργαλεία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει θωρακοσκοπικά με επιτυχία αρκετές εκατοντάδες ασθενών στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Ο όμιλος μας είναι πρωτοπόρος αφού πρώτοι έφεραν τη ρομποτική χειρουργική στην Ελλάδα. Είναι συνεπώς φυσικό επακόλουθο με τεχνολογία αιχμής να πρωτοπορεί στη ρομποτική. Εμείς λοιπόν «παντρέψαμε» τη τεχνική της μιας οπής με τη ρομποτική χειρουργική.

Το πρώτο χειρουργείο έγινε στην Ισπανία από τον αδερφικό μου φίλο εφευρέτη της τεχνικής uniportal πρωτοπόρο και μέντορα μου Diego Rivas ,στο οποίο και με κάλεσε να παραστώ.

Η ομάδα μου είχε τη χαρά και την τιμή να είμαστε οι δεύτεροι που εφαρμόσαμε τη συγκεκριμένη τεχνική στην Ευρώπη και πρώτοι στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Λεωνίδας Παπασταύρου.

Διαβάστε ακόμη...