Νέο φάρμακο κατά της ελονοσίας

malaria-656x410.jpg

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο φάρμακο κατά της ελονοσίας, το οποίο αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και μπορεί να χορηγηθεί σε μία δόση, αποτρέποντας τη μετάδοση της ασθένειας.

Εργαστηριακά τεστ έδειξαν, ότι το φάρμακο αυτό είναι αποτελεσματικό στα διαφορετικά στάδια της περίπλοκης ζωής του παρασίτου της μαλάριας, κάτι που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια προφυλακτική αγωγή για την προστασία των ευάλωτων παιδιών και των εγκύων, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή που σημειώνονται αυξανόμενες αντιστάσεις εναντίον των  θεραπειών πρώτης γραμμής για την ελονοσία -αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Independent- η οποία προσβάλλει περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και σκοτώνει σχεδόν 600.000 κάθε χρόνο, κυρίως παιδιά στην υποσαχάρια Αφρική.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν, ότι το νέο αυτό φάρμακο, το οποίο σύντομα να μπει στην πρώτη φάση κλινικών δοκιμών, θα μπορούσε να πωλείται για λιγότερο από 1 δολάριο η δόση, που θεωρείται ως η μέγιστη τιμή που μπορούν να αναλάβουν οι φτωχές χώρες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *