Νεκρό από Έμπολα αγοράκι 9 μηνών

B73BB02BA6706C66FCE34147045F0D2D.jpg

  Ένα αγοράκι 9 μηνών που βρέθηκε θετικό στον ιό Έμπολα πέθανε στην επαρχία Καλαχούν κοντά στα σύνορα της Γουινέας και καταγράφηκε ως η πρώτη θανατηφόρα περίπτωση του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε από τον περασμένο Μάιο.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας δεν είναι σαφές πώς νόσησε το αγοράκι καθώς και οι δύο γονείς του ήταν υγιείς. Πιθανολογείται όμως ότι ο ιός μπορεί να μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια μιας μετάγγισης αίματος καθώς πηγές στο νοσοκομείο Νίξον στην επαρχία Καλαχούν επιβεβαίωσαν ότι το αγόρι υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος πριν πεθάνει.

«Γνωρίζω την αδυναμία του συστήματος υγείας και αυτό σημαίνει ότι το αίμα που μεταγγίστηκε στο μωρό δεν ήταν αυτό που του “δώρισε” ο θείος του» είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην επαρχία Καλαχούν της ανατολικής Σιέρα Λεόνε, προκαλεί φόβους και απειλεί την πρόοδο που σημειώθηκε για την εξάλειψη της νόσου στην περιοχή, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η χειρότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία έχει σκοτώσει σχεδόν 10.500 ανθρώπους κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *