Νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου

15546DE2CDCB14FE55A6F34C7546E45E.jpg

  Οκτώ άνθρωποι, πρώην στελέχη της γαλλικής εταιρείας Spanghero, που ήταν στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με το κρέας αλόγου το οποίο πωλείτο ως βόειο το οποίο έλαβε ευρωπαϊκές διαστάσεις, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από πηγή που γνωρίζει την έρευνα.

Οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να τεθούν υπό προσωρινή κράτηση στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο στο Παρίσι για «απάτη, διακεκριμένη απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστών εγγράφων», διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Η Spanghero, που πλέον έχει μετονομαστεί La Lauragaise, πωλούσε εν γνώσει της κρέας αλόγου ως βόειο σε εταιρείες που παρασκεύαζαν έτοιμα γεύματα, όπως λαζάνια.

Η εταιρεία, όπου εργάζονταν 360 άνθρωποι πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο ήλπιζε να αποκαταστήσει τη φήμη της αφού ανέκτησε την υγειονομικής της άδεια.

Όμως αργότερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν στις αποθήκες της 57 τόνους βρετανικού πρόβειου κρέατος, η εισαγωγή του οποίου απαγορευόταν.

Μετά το σκάνδαλο η Spanghero έχασε τους πελάτες της και στο τέλος Ιουνίου τέθηκε σε δικαστική εκκαθάριση. Αργότερα επαναλειτούργησε με το όνομα La Lauragaise.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *