Νέας γενιάς βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια τοποθετήθηκε στο Metropolitan General

Εμφύτευση νέας γενιάς βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Metropolitan General από τον Διευθυντή της Κλινικής Αρρυθμιών-Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης, κ. Γεώργιο Θεοδωράκη και τον Αναπληρωτή  Διευθυντή, κ. Ιωάννη Ρασσιά. Κρίθηκε ως η βέλτιστη θεραπευτική επιλογή για ασθενή στον οποίο ήταν απαγορευτική η τοποθέτηση συμβατικού βηματοδότη με ηλεκτρόδια (δηλαδή με καλώδια και μπαταρία). 

Ο βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια τελευταίας τεχνολογίας (MicraAV) που τοποθετήθηκε στο Metropolitan General, επιτυγχάνει τον πλήρη συγχρονισμό κόλπων – κοιλιών, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο και για ασθενείς με κολποκοιλιακό αποκλεισμό (πέραν της βραδυκαρδίας – κολπικής μαρμαρυγής, που ήταν μέχρι πρόσφατα).

Ο βηματοδότης χωρίς ηλεκτρόδια έχει τη μορφή μιας πολύ μικρής κάψουλας και η εμφύτευσή του γίνεται μέσω καθετήρα από τη μηριαία φλέβα. Η διάρκεια ζωής του είναι τουλάχιστον δέκα (10) χρόνια. Το πλεονέκτημα αυτού του βηματοδότη είναι ότι επειδή δεν έχει ηλεκτρόδια και τοποθετείται ενδοκαρδιακά, αποφεύγονται λοιμώξεις των ηλεκτροδίων του βηματοδότη. Η εμφύτευσή του γίνεται μόνο σε ειδικά κέντρα από κατάλληλα εκπαιδευμένους Επεμβατικούς Καρδιολόγους. 

Η εμφύτευση του βηματοδότη νέας γενιάς πραγματοποιήθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Metropolitan General με τον υπερσύγχρονο αγγειογράφο Azurion 7 Biplane, με τρισδιάστατη (3D) πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο και με απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. 

Το Metropolitan General είναι ένα από τα λίγα κέντρα στην Ελλάδα όπου χρησιμοποιείται η τελευταία τεχνολογία βηματοδοτών ενώ οι Ιατροί της Κλινικής Αρρυθμιών-Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης του θεραπευτηρίου ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που έλαβαν την αντίστοιχη πιστοποίηση και εκπαίδευση για την εφαρμογή της.

Το Metropolitan General, πιστό στη δέσμευσή του για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, διαθέτει το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και την τεχνολογία αιχμής για την υιοθέτηση των πιο προηγμένων ιατρικών μεθόδων παγκοσμίως. 

Διαβάστε ακόμη...