Νέα στοιχεία για τους ασθενείς με μεταστατικό μελάνωμα

 
Τα φτωχά ποσοστά επιβίωσης, αλλά και οι παρενέργειες από τη θεραπευτική αγωγή, είναι ίσως οι παράγοντες εκείνοι που καθιστούν το μεταστατικό μελάνωμα ως έναν από τους πλέον επιθετικούς τύπους καρκίνου.


Πρόσφατα, όμως, στο Συνέδριο ESMO 2012 της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ιατρικής Ογκολογίας, παρουσιάστηκαν νέα, ενθαρρυντικά τετραετή και πενταετή δεδομένα επιβίωσης με τη χορήγηση της ουσίας ipilimumab σε πρωτοθεραπευόμενους ασθενείς, καθώς και σε ασθενείς που έχουν ήδη λάβει θεραπεία με μεταστατικό μελάνωμα.

– Η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση από τη μελέτη φάσης 3 κατέδειξε ότι το 19% των πρωτοθεραπευόμενων ασθενών που έλαβαν ipilimumab στην ερευνητική δόση των 10 mg/kg, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική ουσία dacarbazine, ήταν εν ζωή στα τέσσερα έτη, έναντι του 9,6% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία μόνο με dacarbazine.

– Λίγα νέα, σχετιζόμενα με το ανοσοποιητικό, ανεπιθύμητα συμβάντα παρουσιάστηκαν σε χρόνο θεραπείας πέρα των δύο ετών στη Μελέτη 024.

– Δεδομένα πενταετούς παρακολούθησης από τρεις διερευνητικές δοκιμές φάσης 2 προστίθενται στην ολοένα αυξανόμενη βάση δεδομένων επιβίωσης για το ipilimumab, αναφορικά με το μεταστατικό μελάνωμα

– Και στις δύο αναλύσεις, τα επικαιροποιημένα ποσοστά επιβίωσης παρέμειναν σχετικά σταθερά με την πάροδο του χρόνου

Πηγή: healthpress.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *