Νέα πτέρυγα χειρουργείων στον Ευαγγελισμό

 
Η κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων και βοηθητικών χρήσεων και το γκρέμισμα παλιότερων πρόχειρων κατασκευών αναμένεται να αλλάξουν την όψη του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», εναρμονίζοντας όλο το συγκρότημα με την αρχιτεκτονική της ιστορικής διατηρητέας πτέρυγάς του.


Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα την οριστική μελέτη κατασκευής της νέας πτέρυγας, καθώς και μελέτη αποκατάστασης της παλιάς πτέρυγάς του.

Ο αρχικός πυρήνας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» χτίστηκε μεταξύ των ετών 1881-1884 σε σχέδια του στρατιωτικού μηχανικού, Αναστάσιου Θεοφιλά. Αργότερα, προστέθηκαν και άλλα κτίρια και πρόχειρες προσθήκες. Η παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου χαρακτηρίστηκε μνημείο το 1972.

Η οριστική μελέτη που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο περιλαμβάνει το γκρέμισμα των πρόχειρων προσθηκών, που είχαν κατασκευαστεί στο εσωτερικό του οικοδομικού τετραγώνου σε επαφή με το διατηρητέο κτίριο. Η βόρεια και δυτική όψη του διατηρητέου κτιρίου που θα αποκαλυφθούν μετά το γκρέμισμα των προσθηκών, θα αποκατασταθούν.

Στον ελεύθερο χώρο που θα προκύψει από το γκρέμισμα θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα που θα στεγάσει τα χειρουργεία του νοσοκομείου και βοηθητικές χρήσεις. Το νέο κτίριο, που θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις βιοκλιματικές αρχές, θα εντάσσεται ομοιόμορφα στο ιστορικό περιβάλλον. Για την επικοινωνία του διατηρητέου κτιρίου με τη νέα πτέρυγα θα κατασκευαστούν δύο μεταλλικές γέφυρες με υαλότουβλα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *