Νέα «όπλα» κατά του καρκίνου των ωοθηκών

 
Ένα νέο πειραματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών μπορεί να οδηγήσει σε μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στις διαθέσιμες θεραπείες.


Οι ερευνητές του USC ανακάλυψαν ένα νέο τύπο φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών ο τρόπος δράσης του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των χορηγούμενων δόσεων που λαμβάνει ο ασθενής, καθώς να δώσει λύση σε ασθενείς που έχουν αναπτύξει αντίσταση στα υπάρχοντα φάρμακα.

Προς το παρόν το φάρμακο έχει δοκιμαστεί στο εργαστήριο σε καρκινικά κύτταρα και σε όγκους ποντικών.

To φάρμακο ανήκει σε μια νέα γενιά ουσιών (PACMA) που προέκυψαν μετά από διεξοδική μελέτη πάνω από 10.000 ουσιών ως προς την αντικαρκινική τους δράση στο εργαστήριο του καθηγητή φαρμακολογίας Nouri Neamati του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας (USC).

Θέση κλειδί στην έρευνα κατέχει ο έλληνας ερευνητής Νίκος Πετάσης καθηγητής χημείας του USC. Η συνεργασία των δυο κορυφαίων ειδικών οδήγησε στην διεξοδικότερη μελέτη των ουσιών PACMA και τελικά στον εντοπισμό του PACMA13 που διαπιστώθηκε ότι έχει τοξική δράση κατά των κυττάρων του καρκίνου των ωοθηκών και θα μπορούσε να προστεθεί στη φαρμακευτική φαρέτρα των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *