Νέα μέθοδος προστατεύει από την τερηδόνα

 
Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Gothenburg της Σουηδίας υποστηρίζει ότι μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος της τερηδόνας στα δόντια όταν κανείς τρίψει λίγη οδοντόκρεμα μετά το γεύμα.


Οι ερευνητές είχαν σκοπό να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα μιας ενισχυμένης φθοριούχου οδοντόκρεμας και γι αυτό ζήτησαν από 16 εθελοντές να βουρτσίσουν αρκετές φορές την ημέρα τα δόντια τους, καθώς και να τρίψουν απευθείας με τα δάκτυλά τους οδοντόκρεμα στα δόντια τους.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Anna Nordstrom δήλωσε ότι «το τρίψιμο οδοντόκρεμας στα δόντια αυξάνει την προστασία που παρέχει το φθόριο κατά 400%».

Διαπιστώθηκε ότι το τρίψιμο της οδοντόκρεμας με τα δάκτυλα ήταν εξίσου αποτελεσματικό με ένα τρίτο βούρτσισμα των δοντιών (εκτός από το πρωινό και το βραδινό).

Η καθηγήτρια Anna Nordstrom σημείωσε ότι αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να υποκαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών, αλλά να εφαρμόζεται συμπληρωματικά με αυτό.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια καλό είναι να μην ξεβγάζουμε εντελώς την οδοντόκρεμα από το στόμα μας μετά το βούρτσισμα, αν και αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους ειδικούς ούτε είναι πρακτικό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *