Νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS στη Σαουδική Αραβία

61A96B4062C28C4887A427F999036DD4.jpg

  Δεκατρία νέα κρούσματα του κορονοϊού MERS εντοπίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας τονίζοντας ωστόσο ότι η ασθένεια που έχει προκαλέσει το θάνατο 76 ανθρώπων δεν έχει φτάσει ακόμη σε στάδιο επιδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Αμπντάλα αλ Ράμπια, επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Τζέντα, τέσσερα στο Ριάντ, ένα στη Μεδίνα και ένα στο Νατζράν. Συνολικά 244 άνθρωποι έχουν ασθενήσει μέχρι σήμερα από τον κοροναϊό του αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής και από αυτούς οι 76 έχουν πεθάνει.

Ο Ράμπια διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές για την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Σημείωσε μάλιστα ότι είναι «καλό σημάδι» ότι δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα μεταξύ μικρών μαθητών.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται για επιδημία και ότι «μόνο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει τη δυνατότητα» να κρίνει εάν μια ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε σημείο που να έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις.

Το υπουργείο έχει επίσης ζητήσει από πέντε διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες να συνεργαστούν με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας ούτως ώστε, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την ασθένεια, να παραχθεί ένα εμβόλιο για την αντιμετώπισή της.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται πιο θανατηφόρος αλλά όχι τόσο μολυσματικός όσο ο ιός SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που προκάλεσε τον θάνατο 800 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο το 2003, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.