Νέα κρούσματα καρκίνου από το πυρηνικό δυστύχημα

 
Εννέα ακόμη νεαροί Ιάπωνες διαγνώστηκαν με καρκίνο του θυρεοειδούς ύστερα από το σοβαρότερο πυρηνικό δυστύχημα, πριν από δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.


Συνολικά 12 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ήταν κάτω των 18 ετών κατά την τήξη του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα Νταϊτσί, έχουν μέχρι σήμερα διαγνωστεί με καρκίνο, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Άλλοι 15 εκφράζονται υποψίες ότι έχουν εμφανίσει κάποια μορφή καρκίνου -από επτά που είχαν καταγραφεί σε έκθεση του Φεβρουαρίου- σύμφωνα με το Kyodo.

Ωστόσο, επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή της Φουκουσίμα ανακοίνωσαν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συνδέσει κάποιος τα κρούσματα καρκίνου με την πυρηνική καταστροφή. Σύμφωνα με τους ίδιους, από την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ το 1986 έγινε γνωστό ότι χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια προτού διαγνωστεί καρκίνος του θυρεοειδούς.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν έρευνα σε δείγμα περίπου 174.000 νεαρών ατόμων που κατοικούν κοντά στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Τρεις από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου της Φουκουσίμα υπέστησαν τήξη μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι της περιοχής υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της μόλυνσης με ραδιενεργό υλικό.

Την ίδια ώρα, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε και νέα διαρροή μολυσμένου νερού σήμερα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η εταιρεία επιδιώκει να λάβει άδεια για την απόρριψη του νερού στον ωκεανό.

Η εταιρεία, η Tokyo Electric Power ή Tepco, ανακοίνωσε ότι ένας εργαζόμενος που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε την διαρροή λίγο μετά το μεσημέρι. Η Tepco παραδέχτηκε την τελευταία αυτή διαρροή, ενώ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εντόπισε ραδιενεργό καίσιο στο νερό που αντλείται από το έδαφος και χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων στο κατεστραμμένο εργοστάσιο, αναιρώντας την προηγούμενη διαβεβαίωσή της πως η όποια μόλυνσή του ήταν αμελητέα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *