Νέα φωτογραφία-ντροπή από τον «Ευαγγελισμό»

9F4D55FDB7F5C9A94DDC0037A65D2ADC.jpg

  Νέα φωτογραφία που αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου, σημειώνοντας πως για να «κρυφτούν» τα ράντζα από τους διαδρόμους εξάκλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε οκτάκλινοι.

«Μια ευχάριστη έκπληξη συναντήσαμε σήμερα, μετά από γενική εφημερία: τους διαδρόμους των παθολογικών κλινικών με ελάχιστα ράντσα! Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες βέβαια, και ήμασταν λίγο καχύποπτοι…», αναφέρουν οι ειδικευόμενοι και προσθέτουν: «μέχρι που κοιτάξαμε ΜΕΣΑ στους θαλάμους, οπότε διαπιστώσαμε ότι (προκειμένου να μην φαίνονται στο διάδρομο) έχουν στριμώξει σαν τις σαρδέλες στην κονσέρβα τους ασθενείς μέσα σε κάθε δωμάτιο.
Οκτώ σε κάθε θάλαμο. Συν 1-2 επισκέπτες ανά ασθενή, με τις ξαπλώστρες «παραλίας» (για να ξεκουραστούν κάπου τα βράδια). Σα να σκουπίζεις της σκόνη κάτω από το χαλί. Μετά συζητάμε με επιστημονικό ύφος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ανθίζουν στην Ελλάδα…»

Στη φωτογραφία φαίνονται δύο ράντζα να στριμώχνονται στον εξάκλινο θάλαμο στο διάδρομο ανάμεσα στις «τριάδες» των κρεβατιών.

«Η Ψυχιατρική κλινική βέβαια, επειδή έχει θαλάμους απομόνωσης, δεν μπορεί παρά να «διπλοπαρκάρει» τους δεκάδες «περισσεούμενους» ασθενείς στους διαδρόμους. Και στους ΔΥΟ διαδρόμους της (μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο εκατοστό). Ακούσαμε ότι στον 11ο όροφο έχει λίγο χώρο στα τεράστια γραφεία της διοίκησης. Το ίδιο και στην Αριστοτέλους 17 στο υπουργείο υγείας. Μήπως να αρχίσουμε να στέλνουμε προς τα εκεί τους ασθενείς και τους συνοδούς τους;», καταλήγουν με σαρκασμό.

nosok.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *