Νέα εξέταση για τους άνδρες με προβλήματα γονιμότητας

A5D939235FB05DBE9B2E4A75C30EC168.jpg

  Η ανδρική υπογονιμότητα θεωρείται υπεύθυνη για τις μισές περίπου περιπτώσεις υπογονιμότητας στα ζευγάρια.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα η διάγνωσή της είναι δύσκολη υπόθεση, αφού ο μόνος τρόπος για να μάθει ένας άνδρας αν παράγει σπερματοζωάρια ή όχι είναι να χειρουργηθεί. Η συμβατική μέθοδος διάγνωσης περιλαμβάνει αρχικά την εξέταση του σπέρματος κάτω από το μικροσκόπιο, ώστε να δουν οι ειδικοί αν υπάρχουν βιώσιμα σπερματοζωάρια και αν αυτή δεν δώσει απάντηση, τότε το επόμενο βήμα είναι η λήψη ιστού από τους όρχεις.

Είναι, λοιπόν, φυσικό πολλοί άνδρες να προτιμούν να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία, αν δεν υπάρχει λόγος.
Ωστόσο, ένα νέο τεστ, που ανέπτυξαν καναδοί επιστήμονες, εντοπίζει δύο βιοδείκτες στο σπέρμα, που μπορεί να προβλέψουν αν η χειρουργική εξαγωγή του θα είναι επιτυχής, με άλλα λόγια μπορούν να προσδιορίζουν ποιος ασθενής θα επωφεληθεί τελικά από την επέμβαση.

Ο δρ. Keith Jarvi από το ερευνητικό κέντρο Lunenfeld-Tanenbaum στο Τορόντο του Καναδά, δήλωσε ότι «το άγιο δισκοπότηρο της έρευνας ήταν να βρεθεί ένας τρόπος, που να βοηθάει τους άνδρες να αποφύγουν περιττές βιοψίες όρχεων».

Βέβαια, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμα, μέχρις ότου η συγκεκριμένη εξέταση είναι κατάλληλη για χρήση στα κέντρα γονιμότητας.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Translational Medicine».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *