Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι οι παχουλοί άνθρωποι ζουν περισσότερο

 
Οι παχουλοί άνθρωποι ζουν περισσότερο από τους αδύνατους συνομήλικούς τους επειδή ο εγκέφαλός τους τροφοδοτείται με περισσότερα θρεπτικά συστατικά όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες.Ο ισχυρισμός αυτός ανήκει στον γερμανό καθηγητή Αχίμ Πέτερς από το Πανεπιστήμιο του Λεμπέκ ο οποίος μελετά την παχυσαρκία, καθώς και τη σχέση μεταξύ του εγκεφάλου και της πρόσληψης τροφής, τα τελευταία τριάντα χρόνια.


Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή είναι μύθος ότι οι παχείς άνθρωποι πεθαίνουν νωρίτερα από τους αδύνατους συνομήλικούς τους.

«Οι άνθρωποι αντιδρούν σε πιεστικές και αβέβαιες καταστάσεις με δυο διαφορετικούς τρόπους. Ορισμένοι τρώνε και παχαίνουν. Άλλοι αρνούνται την τροφή και αδυνατίζουν. Αυτοί που αρρωσταίνουν σοβαρά είναι οι αδύνατοι. Οι παχουλοί συγκριτικά με τους αδύνατους, είναι πολύ πιο υγιείς», υποστηρίζει ο γερμανός επιστήμονας και συγγραφέας του βιβλίου «Overweight Myths – Why Fat People Live Longer».

Ο δρ Πέτερς διευκρινίζει ότι εκείνοι που είναι ούτως ή άλλως αδύνατοι δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο. Η απειλή για την υγεία αφορά όσους χάνουν πολύ βάρος όταν βρίσκονται σε κατάσταση στρες. Στη δική τους περίπτωση ο εγκέφαλός τους τροφοδοτείται από τα θρεπτικά συστατικά των μυών και των οργάνων και όχι από το φαγητό. Στους παχουλούς από την άλλη μεριά, ο εγκέφαλος τροφοδοτείται επαρκώς από το φαγητό.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *