Νέα επισιτιστική κρίση στη Σομαλία

 
Με πείνα απειλούνται εκατοντάδες χιλιάδες Σομαλοί εξαιτίας των συγκρούσεων, των λιγοστών βροχοπτώσεων και της αργοπορημένης συγκομιδής, παρά τις προσπάθειες αρωγής που ξεκίνησαν πέρσι με αφορμή την ξηρασία, προειδοποίησε σήμερα η οργάνωση Save the Children.


Η ανθρωπιστική οργάνωση αναφέρει ότι πολλοί από τα 1,4 εκατομμύρια Σομαλοί που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων και της ξηρασίας θα υποστούν τις συνέπειες της νέας κρίσης καθώς εξαρτώνται από την καλή συγκομιδή για την διατήρηση των τιμών των τροφίμων σε χαμηλά επίπεδα.

«Η κρίση τον περασμένο χρόνο έκανε πολλές οικογένειες Σομαλών να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις συνέπειες της ξηρασίας ύστερα από έναν χρόνο», λέει η Σόνια Ζαμπακίδη, διευθύντρια ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος για την Σομαλία της Save the Children.

Η οργάνωση έχει ζητήσει από την διεθνή κοινότητα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και νέες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών πρόκλησης συχνά επισιτιστικών κρίσεων στη Σομαλία.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή στην προσέγγιση του προβλήματος στην Σομαλία: αντί να αντιμετωπίζουμε τις επείγουσες επισιτιστικές ανάγκες, πρέπει να δεσμευόμαστε μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τις προκαλούν», προσθέτει η κ. Ζαμπακίδη.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *